У Кинахівцях вперше престольне свято відзначалося поза стінами храму — вірян зібралося більше, ніж до захоплення церкви (+відео)

Православні тернопільчани підтримують одне одного та лишаються вірними канонічній Церкві попри всі утиски.

12 липня 2017 року, у день первоверховних апостолів Петра і Павла, парафіяни Української Православної Церкви у селі Кинахівці Збаразького району на Тернопільщині відзначили своє храмове свято — вперше поза стінами власної церкви. Божественну Літургію очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, який прибув підтримати громаду, що вже декілька місяців вимушена молитися в будинку старости захопленого розкольниками храму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Тернопільської єпархії.

Щонеділі та на свята, починаючи від свята П’ятидесятниці, сюди приходять на богослужіння орієнтовно 90 чоловік.

Як повідомив настоятель релігійної громади УПЦ протоієрей Віталій Гурєв, цього дня на Літургію, як завжди, прибули віряни не тільки з Кинахівців, а й з навколишніх сіл — Бутина й Мишковців. А також, підтримати парафіян разом з митрополитом Сергієм приїхали священнослужителі та віряни з інших міст і сіл.

На молитовні торжества з нагоди престольного свята в будинку та на подвір’ї зібралося більше 150-ти вірних Української Православної Церкви.

Нагадаємо 15 травня 2017 року в селі Кинахівці прихильники «Київського патріархату» вчинили силове захоплення місцевого Свято-Петро-Павлівського храму. Попри це, розкольникам так і не вдалося перевести в розкол його парафіян. Натомість громада канонічної Церкви на чолі з настоятелем знайшла нове місце для молитви – частину свого власного будинку запропонував староста. Відтак, захоплена церква під час богослужінь стоїть напівпорожньою, а усіх парафіян УПЦ не вміщує нове приміщення для молитви.

Читайте також: Якщо мене, або іншого священика тут не буде, люди підуть молитися аж до Почаєва – настоятель захопленого храму на Тернопільщині

Просмотров: 865

Залишити відповідь