Хто живе за Євангелієм – той невразливий для диявола – Блаженніший Митрополит Онуфрій (+відео)

12 липня 2017 року, в день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України присвятив свою проповідь красі духовної мудрості.

«Звершуючи пам’ять великих апостолів і проповідників віри у Христі, ми, дорогі брати і сестри, маємо пам’ятати, що людина повинна бути прикрашена духовною мудрістю», – підкреслив Предстоятель.

Це та мудрість, яка робить кожного відкритим для прийняття божественних істин і невразливим від ворожої сили. «Диявол – це батько брехні та неправди, – продовжив Блаженніший владика, – а на того, хто знає істину, неправда не може вплинути, оскільки він точно розрізняє, що таке правда, що таке брехня; що таке світло, що таке темрява».

Божественної мудрості кожен здатен навчитися з однієї священної книги, яка називається Святе Євангеліє.

«Для того, щоб черпати і живитися цією мудрістю, ми повинні намагатися кожен день читати Святе Євангеліє, хоч би потроху, – сказав Предстоятель. – Зрозуміло, що всі ми зайняті, всі ми в поспіху та не встигаємо вирішити свої обов’язки, зобов’язання, борги, які на нас лежать. Але все одно потрібно знаходити хоч малий час – хоча б 5-10 хвилин – і прочитати Святе Євангеліє, хоч по одній сторінці в день».

«Тільки тоді поступово мудрістю божественних словес буде наповнюватися наша душа», – підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 637

Залишити відповідь