На всіх теренах України тривають ювілейні молебні до Божої Матері (оновлено)

15-16 липня 2017 року, в чергових 11-ти єпархіях Української Православної Церкви зустріли чудотворні ікони, перед якими тривають молебні, присвячені 25-річчю Харьківського Архієрейського собору. Новоявлені в післясоборний період та древні святині Православної України побували вже у 22-х єпархіях Української Православної Церкви та об’єднали в молитві за мир в Україні десятки тисяч українців.

Новоявлені в післясоборний період та древні святині Православної України побували вже у 22-х єпархіях Української Православної Церкви та об’єднали в молитві за мир в Україні десятки тисяч українців. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Ювілейні молебні та хресні ходи триватимуть до кінця місяця та пройдуть в усіх куточках нашої країни. Завершаться вони спільною молитвою на Володимирській гірці в День Хрещення Русі та хресним ходом з усіма цими та іншими чудотворними святинями вулицями Києва.

Дивіться також: Графік перебування чудотворних образів у єпархіях Української Православної Церкви

Ікона Пресвятої Богородиці «Володимирська-Десятинна»

Увесь православний Тернопіль вийшов зустрічати чудотворну святиню зі столиці України. 15 липня духовенство та віряни Тернопільської єпархії УПЦ на чолі з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм зустріли чудотворний образ Божої Матері «Володимирська-Десятинна».

16 липня святиню доставили у Свято-Миколаївський собор міста Кременця. До молитви приєдналися віряни міста, навколишніх сіл, сестри місцевого Свято-Богоявленського монастиря, також сюди прибув ректор Почаївської Духовної Семінарії владика Серафим.

Чудотворний образ перебуватиме у соборі до 17 липня. У цей день його перенесуть до Богоявленської обителі, де ікона перебуватиме до вівторка, 18 липня, і звідки вона вирушить до Свято-Успенської Почаївської лаври. З 19 по 20 липня образ Цариці Небесної зустрічатимуть у Шумському благочинні. Від 20 по 21 святині вклонитимуться православні громади міста Ланівці, села Нападівка, селища Вишнівець. 21 липня чудотворна ікона на один день повернеться до Свято-Богоявленського Кременецького монастиря, 22 липня православна Тернопільщина проведе образ Божої Матері «Володимирська-Десятинна» у сусідню Хмельницьку область.

Ікона Пресвятої Богородиці «Призри на смирення»

У неділю, 16 липня в Івано-Франківську біля кафедрального собору Різдва Христового відбулася зустріч чудотворної ікони Божої Матері «Призри на смирення».

Згодом у соборі Різдва Христового  був відслужений молебень з акафістом та звершене всенічне бдіння. 17 липня відбудеться зустріч святині у Спасо-Преображенському храмі Івано-Франківська.

З детальним графіком перебування святині можна ознайомитися на сайті єпархії.

Ікона Пресвятої Богородиці  «Охтирська»

16 липня в Олександрійську єпархію прибула ікона Божої Матері “Охтирська”. З усіх районів приїхали священики та миряни вшанувати чудотворний образ.

Єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звернувся до присутніх із словами заклику до спільної та сердечної молитви. Хресною ходою центральними вулицями Олександрії святиню доставили у кафедральний собор Покрова Божої Матері. Деталі на сайті єпархії.

Ікона Пресвятої Богородиці «Святогірська»

15 липня  чудотворна ікона Божої Матері “Святогірська” прибула на Житомирщину.

Духовенство та віряни єпархії привітали монахів Святогірської Лаври, що супроводжують ікону, а також із молитвою вклонились древньому образу Божої Матері. Хресною ходою святиню перенесли до храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Баранівка. Графік перебування чудотворної ікони в Житомирській єпархії.

22 липня після Божественної літургії архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим разом з духовенством і численною паствою провели чудотворну Свяогірську ікону, яка у супроводі монахів Святогірської Лаври вирушила до Білоцерківської єпархії.

Ікона Пресвятої Богородиці «Радомишльська (Іверська)»

15 липня митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій разом з  духовенством та численною паствою зустрів чудотворну Радомишльську (Іверську) ікону Пресвятої Богородиці та звершив читання акафісту перед образом. Молебні з акафістом перед святинею звершувалися щодня до 22 липня.

22 липня митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій разом з духовенством Свято-Троїцького кафедрального собору та віруючими провели чудотворний Радомишльський (Іверський) образ Пресвятої Богородиці. З 15 до 22 липня перед іконою помолилися тисячі віруючих.

Ікона Божої Матері «Касперівська»

Чудотворний образ Божої Матері «Касперівська» 18 липня прибув до Свято-Покровського кафедрального собору міста Сарни.

У соборі була звершена святкова всенішна, котру, з благословіння керуючого єпархією митрополита Сарненського і Поліського Анатолія очолив секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич) у співслужінні духовенства єпархії. Також, була звершена нічна Божественна Літургія о півночі та пізня о 8-30, під час котрих, богомольці мали можливість посповідатись і причаститися, та укріпитися спільною молитвою. Багатьох до образу Богоматері привела надія на зцілення та укріплення тілесних сил.

19 липня чудотворний Образ Богоматері священики супроводили від кафедрального собору міста Сарни до Свято-Олександро-Невського храму міста Костопіль були звершені святкова всенішна та нічна Божественна літургія.

20 липня о 15 годині образ буде переданий для молитовного поклоніння богомольцям Рівненської єпархії.

Ікона Пресвятої Богородиці “Барська”

З 14 по 20 липня 2017 року численні священнослужителі та віряни Ніжинської єпархії зустрічали святиню на центральних площах міст єпархії. Духовенство та жителі Прилук, Ніжина, Носівки та Бобровиці хресною ходою переносили чудотворий образ до храмів, де постійно відбувалися богослужіння.

Ікона “Спас нерукотворний”

16 липня у місті Вознесенськ відбувся хресний хід з чудотворною іконою “Спас нерукотворний”, після чого у кафедральному Свято-Вознесенському соборі відбувся моледень перед святинею. Ікона перебувала у єпархії до 23 липня.

Читайте також: 11 чудотворних ікон України. Історія знайдення та прославлення святинь

Просмотров: 1186

Залишити відповідь