Завершальниий етап ювілейних молебнів в єпархіях УПЦ (оновлено)

З 20 по 23 липня 2017 року в чергових 11-ти єпархіях Української Православної Церкви зустріли чудотворні ікони Божої Матері, перед якими вже майже місяць тривають молебні.

Урочистості на всіх теренах України проходять з нагоди 25-річчя Харківського Архієрейського собору. Явлені в післясоборний період та древні святині Православної України побували вже у 33-х єпархіях Української Православної Церкви та об’єднали в молитві за мир в Україні десятки тисяч українців. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У День Хрещення Русі всі 11 чудотворних ікон візьмуть участь у Хресному ході вулицями Києва.

Детальніше про святкові заходи 27-28 липня за посиланням>>

Ікона Пресвятої Богородиці «Касперівська»

20 липня чудотворна ікона Божої Матері “Касперівська” прибула в Рівненську єпархію. Зустріч святині біля кафедрального собору очолив митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій.

Під час перебування чудотворної ікони в єпархії у храмах будуть звершуватися Божественні літургії, акафісти та молебні Божій Матері з проханнями про Церкву і мир в Україні.

З детальним графіком перебування святині можна ознайомитись на сайті Рівенській єпархії.

Ікона Божої Матері «Боянська»

Криворізька єпархія Української Православної Церкви долучилася до ювілейних молебнів перед новоявленими та старовинними чудотворними іконами. В єпархію прибула чудотворна Боянська ікона Божої Матері, постійним місцем перебування якої є Боянський жіночий монастир у Чернівецькій єпархії УПЦ. Напередодні ця плачуча святиня вже відвідала Запорізьку, Бердянську та Новокаховську єпархії.

21 липня православні віруючі міста Кривого Рогу та гості з усієї Криворізької єпархії урочисто зустріли святиню біля храму святої мучениці Тетяни на вулиці Володимира Великого, після чого Хресною ходою зі співом молитов до Пресвятої Богородиці рушили до кафедрального Спасо-Преображенського собору. Зустріч шанованого образу Чернівецької єпархії очолив митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем у співслужінні духовенства та чернецтва єпархії.

Під святковий передзвін великої соборної дзвіниці святиня була внесена під склепіння собору, де і почалося всенічне бдіння. Після полієлею богомольці молитовно приклалися до шанованого образу Пресвятої Богородиці і були помазані святим єлеєм.

Після богослужіння Архіпастир звернувся до всіх з вітальним словом з нагоди прибуття в Криворізьку єпархію святині, розповівши про історію сльозоточивої ікони Божої Матері «Боянська» і чудеса, явлені по молитвам перед нею.

Під час перебування чудотворної ікони протягом п’яти днів в головному храмі єпархії у соборі звершуватимуть Божественні літургії, акафісти та молебні Божій Матері з проханнями про Церкву і мир в Україні.

Ікона Божої Матері «Скорбяща» (Сімферопольська)

На виконання благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в рамках святкування дня пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира та річниці Хрещення Русі в місті Сімферополі 20 липня зі Свято-Троїцького жіночого монастиря до Олександро-Невського кафедрального собору пройшов Хресний хід з все кримською святинею – іконою Божої Матері «Скорбяща» (Сімферопольська), яка була прославлена ​​Священним Синодом УПЦ в 1999 році.

Очолили хресний хід митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар та архієпископ Джанкойський і Роздольненський Аліпій за участі духовенства Сімферопольської і Кримської єпархії і численних віруючих. Перед початком хресної ходи був звершений молебень про благополуччя на Кримській землі та мир в Україні.

По завершенні хресного ходу владика Лазар і архієпископ Аліпій благословили народ іконою Божої Матері «Скорбяща», після чого образ був переданий на два дні для молитовного поклоніння у Джанкойську єпархію.

Чудотворний образ Божої Матері «Почаївська»

22 липня до кафедрального Михайло-Архангельского собору Черкас прибув чудотворний образ Божої Матері «Почаївська».

Біля управляння Черкаської єпархії святиню зустрів митрополит Черкаський і Канівський Софроній, після чого її було урочисто внесено до собору, де владики очолили служіння з акафістом.
Чудотворний образ Божої Матері «Почаївська» перебуватиме у кафедральному соборі Черкас включно до вівторка 25 липня і відкритий для поклоніння всіма бажаючими. Перед іконою розпочалося читання акафісту. Уранці 25 липня святиня вирушить до столиці.

22 липня 2017 року. Урочиста зустріч чудотворного образу Божої Матері "Почаївська" та її шестя до кафедрального Михайло-Архангельського собору Черкас.

Gepostet von Alex Gorshkov am Samstag, 22. Juli 2017

Охтирська чудотворна ікона Божої Матері

23 липня у Кіровоградську єпархію прибула Охтирська чудотворна ікона Божої Матері з Покровського кафедрального собору м. Охтирки Сумської єпархії. Раніше ця святиня відвідала Дніпропетровську, Каменську і Олександрійську єпархії.

Православні віруючі обласного центру разом з усім міським духовенством урочисто зустріли святиню біля Свято-Благовіщенського храму, після чого Хресним ходом з молитовним співом до Пресвятої Богородиці рушили до Кафедрального собору Різдва Божої Матері.

Під святковий передзвін святиня була внесена під склепіння собору, де був здійснений водосвятний молебень і паломники молитовно вклонилися шанованому образу Пресвятої Богородиці. Під час перебування чудотворної ікони протягом двох днів в головному храмі єпархії здійснюються Божественні літургії, акафісти та молебні до Божої Матері.

У вівторок 25 липня, після Божественної Літургії чудотворний образ буде проведений в м. Київ.

Ікона Пресвятої Богородиці «Володимирська-Десятинна»

22 липня в Хмельницьку єпархію була принесена чудотворна ікона Божої Матері «Володимирська-Десятина». Ікону зустрічали правлячий архієрей єпархії митрополит Антоній з духовенством та тисячами вірянами Хмельниччини. Хресним Ходом вулицями міста святиня була доправлена до Свято-Покровського кафедрального собору, де перебуватиме до 25 липня.

Святогірська ікона Пресвятої Богородиці

22 липня духовенство і вірні Білоцерківської єпархії на чолі з митрополитом Білоцерківським і Богуславським Августином зустріли Святогірську ікону Пресвятої Богородиці. Хресною ходою святиня була принесена до Спасо-Преображенського кафедрального собору у м. Біла Церква.

У вітальному слові митрополит Августин подякував митрополиту Святогірському Арсенію, наміснику Свято-Успенської Святогірської Лаври та чернецтву цієї обителі, яке супроводжує святиню за надану можливість помолитися перед чудотворним образом.

Святогірська ікона Пресвятої Богородиці буде перебувати у Спасо-Преображенському кафедральному соборі  у м. Білій Церкві протягом трьох днів.

Ікона Матері Божої Радомишльська (Іверська)

22 липня до собору на честь святих апостолів Петра та Павла міста Броварів прибула чудотворна ікона Матері Божої Радомишльська (Іверська).

Біля входу до території храму святиню зустрічали численні прихожани і духовенство. Потім хресним ходом із молитвою чудотворну ікону обнесли навколо храму.  Перед святинею у храмі духовенство, на чолі з секретарем Бориспільської єпархії протоієреєм Костянтином Пилипчуком, звершили молебень з акафістом. Чудотворна ікона перебуватиме у Петро-Павлівському соборі по 26 липня і буде доступна для молитовного шанування з 7.00 до 19.00. Протягом періоду перебування святині у Броварах кожного дня після Божественної Літургії будуть відправлятися молебні з акафістом.

Ікона Пресвятої Богородиці (Києво-Барська)

20 липня о 16.00 на під’їзді до м. Овруча відбулася урочиста зустріч чудотворної Ікони Пресвятої Богородиці (Києво-Барська), яка Хресною ходою була внесена в Спасо-Преображенський Собор.

У своєму слові митрополит Віссаріон сказав: «Є багато благодатних Ікон Божої Матері, одна з яких по милості Божій перебуває з нами. Піднесемо подячні молитви Богу та Богородиці, Помолимось за мир в Україні та між Країнами. Підходячи до Ікони зі смиренням та покаянням попросимо собі, рідним, близьким зцілення душ і тілес наших».

Ікона «Спас Нерукотворний»

23 липня ікона «Спас Нерукотворний» прибула до кафедрального Свято-Миколаївського собору м. Умані. За благословенням Керуючого Уманською єпархією архієпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона святиню зустрічали секретар єпархії протоієрей Вадим Паєвський та благочинний Уманського міського округу протоієрей Олександр Смагло разом із духовенством м. Умані та району. Під спів тропаря Нерукотворному Образу Спасителя ікону занесли до собору, де перед нею був відслужений молебень. Ікона перебуватиме у соборі до 25 липня, а потім відбуде до Києва для участі у Хресному Ході з нагоди святкування Дня хрещення Русі.

Зимненська ікона Богородиці

21 липня митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт звершив Божественну Літургію у Свято-Параскеївському храмі села Писарівка Ямпільського благочиння.

Цього дня парафія села та гості молилися перед чудотворним образом Пресвятої Богородиці Святогорської Зимненської жіночої обителі, яка перебуває у Могилів-Подільській єпархії. Пізніше ікону перенесли для молитовного вшанування у кафедральний собор великомученика Георгія Побідоносця міста Могилева-Подільського.

27 липня усі чудотворні образи будуть доставлені в Київ, де візьмуть участь в традиційному молебні на Володимирській гірці, який очолить Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій. Після молитви на честь Дня Хрещення Русі, святині пронесуть Хресним ходом в Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, де розпочнеться святкове всенічне бдіння, а наступного дня урочиста Божественна літургія.

Дивіться також: Графік перебування чудотворних образів у єпархіях Української Православної Церкви

Просмотров: 1121

Залишити відповідь