Брифінг для ЗМІ за участі архієреїв Помісних Православних Церков відбувся у Києво-Печерській Лаврі

Ієрархи висловили підтримку канонічній Українській Православній Церкві та Її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

23 липня 2017 року  перед початком урочистої Божественної літургії у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбувся брифінг з представниками Помісних Православних Церков, які прибули до столиці аби молитовно вшанувати пам’ять преподобного Антонія, засновника чернецтва на Русі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Участь у прес-конференція для українських ЗМІ взяли керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та архієреї Єрусалимської, Болгарської, Кіпрської, Елладскої та Польської Помісних Православних Церков.

Зарубіжні ієрархи виступили зі словами вітання та підтримки канонічної Церкви і Україні.

Зокрема, митрополит Вострський Тимофій (Єрусалимська Православна Церква) зазначив: «Ми розуміємо, що для України настали важкі часи. Ми молимося за процвітання України і об’єднання народу. Православна самоуправляєма церква України під предстоятельством Митрополита Онуфрія, як раз і є символом єднання народу».

Представник Болгарської Православної Церкви митрополит Русенський Наум розповів про те, що Болгарська Церква у свій час також переживала таке негативне явище, як розкол, але з молитвою та Божою допомогою його було подолано. «І наша церква завжди підтримує Українську Православну Церкву та Її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Онуфрія, усіх архієреїв. Ми возносимо молитви перед Божим престолом аби Він зберігав та укріпляв Предстоятеля Української Православної Церкви з архієреями та священнослужителями і віруючим українським народом» – запевнив владика Наум.

Митрополит Тамасоський і Оринійський Ісая (Кіпрська Православна Церква) у своєму слові приділив увагу темі єдності Церкви у Христі. «Тіло Христове єдине, і хто зв’язаний з тілом Христовим, він зв’язаний і з Ним. Я маю сказати – хто в союзі і єдності з Українською Православною Церквою, той у союзі і з нами. Тільки це канонічна Церква в Україні» – підкреслив архієрей.

У свою чергу митрополит Кітруський, Катерининський і Платамонський Георгій зазначив: «Наша присутність тут має символічний характер. Під час Літургії, котру ми звершимо сьогодні разом з представниками інших Помісних Православних Церков та архієреями УПЦ, буде засвідчено нашу все православну єдність навколо Чаші Христової і у Святому Дусі, – та наголосив: Елладська Правосавна Церква і усі інші Православні Церкви світу визнають єдиною канонічною Церквою України Українську Православну Церкву на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм».

Архієпископ Вроцславський і Щецинський Георгій також висловив свою підтримку Українській Православній Церкві та Її Предстоятелю: «Я хотів би закликати усіх нас усугубити свої молитви про єдність святого православ’я, про те щоб Господь дарував багато сил, духовної підтримки і благодаті Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та усьому єпископату стояти в канонічності святого Православ’я, за яким йде благодать Святого Духа. А без неї немає Церкви».

Також закордонні ієрархи привітали керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія з днем тезоімеництва та 50-літтям.

Просмотров: 2463

Залишити відповідь