Архієреї Української та Польської Православних Церков відвідали Угринів, аби підтримати місцеву громаду захопленого храму

24 липня 2017 року єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл та архієрей Польської Православної Церкви архієпископ Вроцлавський і Щецинський Георгій відвідали громаду захопленого Свято-Хрестовоздвиженського храму с. Угринів, що на Волині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Волинської єпархії.

У пристосованому приміщенні в будинку настоятеля протоієрея Ростислава Сапожника Преосвященні владики звершили молебень для віруючих, позбавлених свого храму церковними рейдерами майже три роки тому.

Після спільної молитви архієреї звернулися до громади зі словами підтримки та вдячності за стійкість у вірі Христовій.

«Польська Православна Церква вболіває за те, що переживають нині українські православні віряни, – сказав архієпископ Георгій. – Ми всі відслідковуємо ваші сумні та радісні новини, знаємо про гоніння, які ваші люди терплять з гідністю та смиренням, та молимось, щоб Господь управив те, що відбувається».

Владика також зауважив, що духовенство Польської Православної Церкви підтримує багатьох українців, котрі перебувають на території Польщі. Незабаром сюди ж, з благословення Предстоятеля УПЦ, прибудуть українські священнослужителі, котрі допомагатимуть польському духовенству окормлювати співвітчизників.

У свою чергу, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звернувся до віруючих Угринова та твердо пообіцяв, що вони завжди матимуть де молитись і їхній священик не буде полишений, у незалежності від того, як завершиться судова тяганина за церковне майно.

Нагадаємо, Свято-Хрестовоздвиженський храм села Угринів Горохівського благочиння Волинської єпархії був захоплений прихильниками УПЦ КП у вересні 2014 року. Віряни УПЦ вже майже три роки моляться у тісній кімнатці будинку свого настоятеля. Однак це майно також привласнив “Київський патріархат”, який подав до суду на виселення всієї сім’ї настоятеля громади УПЦ. Суд частково задовольнив позов розкольників, відселивши батьків від їхніх зареєстрованих у спірному будинку дітей. Нині у Господарському суді Волинської області розглядається позов громади УПЦ, яка просить визнати її право власності на цей будинок, яку вона й будувала. 25 липня об 11:00 в Луцьку розпочнеться чергове судове засідання у цій справі.

Просмотров: 601

Залишити відповідь