Блаженніший Митрополит Онуфрій: Справжніми чадами святого рівноапостольного князя Володимира є ті, хто зберігають дух любові до Бога і ближнього (відео)

У своїй проповіді в день пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, День Хрещення Русі Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав всіх вірних намагатися бути гідними послідовниками святого предка. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Рівноапостольний князь Володимир для нас є не тільки Просвітителем і Хрестителем, а й прикладом того, як Божа Благодать може найлютішого грішника перетворити на “красне сонечко”», — сказав Предстоятель.

Блаженніший владика розповів про вибір рівноапостольним князем Володимиром віри православної для руського народу та про його особисте преображення після Святого Хрещення.

«Рівноапостольний князь вийшов з купелі Хрещення іншою людиною. Замість жорстокості в нього з’явилось милосердя, замість буйності — кротість, замість розпутства — цнотливість, — продовжив Його Блаженство. — І коли святий князь повернувся з Херсонеса, де прийняв Святе Хрещення сам, то хрестив всю Русь, День Хрещення якої ми святкуємо саме сьогодні».

Вшановуючи пам’ять святого князя Володимира, Блаженніший владика закликав усіх «заглянути в свою душу і спитати себе чи є ми справжніми його чадами».

За словами Архіпастиря, для того, щоб відповісти на це запитання, потрібно проаналізувати своє життя, чи відповідає воно тим Божественним законам, які прийняв святий Володимир, які преобразили його самого та наших предків.

«Рівноапостольний князь передав нам правила і закони, щоб ми жили ними і також преображалися на краще, — зазначив він. — Справжніми його чадами є не ті, хто народжені від його крові і плоті, а ті, хто зберігають той дух, який він нам передав — дух любові до Бога й до ближнього, дух терпіння, смирення й милосердя».

Митрополит Онуфрій побажав Божої допомоги у прагненні бути гідними послідовниками Хрестителя Русі.

«Якщо ми будемо боротися зі своєю гординею, жорстокістю, заздрощами, немилосердям, з пороками, які заважають нам жити нормально на землі, які відганяють від нас благодать Божу, то ми будемо ставати гідними чадами святого рівноапостольного князя Володимира», — наголосив Предстоятель.

 

Просмотров: 1639

Залишити відповідь