Блаженніший Митрополит Онуфрій: Сучасна людина сама собі створює проблеми і сама без Бога намагається їх вирішувати (+відео)

Вирішуючи проблеми без Бога, людина їх тільки примножує.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй недільній проповіді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Роз’яснюючи значення Євангельської події про насичення 5 тисяч людей 5-ма хлібами і 2-ма рибками, Його Блаженство звернув увагу на сучасні проблеми, пов’язані з вичерпанням ресурсів, необхідних для продовження життя людства на землі.

«Сьогодні найбільша проблема в глобальній системі світу, яка невблаганно насувається на людство, це нестача прісної води, їжі та інших ресурсів», — зазначив він.

Люди намагаються вирішити її, скоротивши чисельність населення, але це неправильно, підкреслив Предстоятель.

«Дозволяються аборти, щоб жінки не народжували, щоб їхні діти вмирали… Вважається, що коли число людей зменшиться, то людям буде достатньо ресурсів для життя. Але це не є вирішенням проблем. У сьогоднішньому Євангелії говориться про те, що якщо люди будуть шукати Христа, будуть слідувати за Ним, то Спаситель їх не залишить. Як Господь примножив п’ять хлібів і нагодував народ в пустелі, так Він може дати людям те, у чому вони мають необхідність і потребу і в наші дні».

Помилка сучасного людства в тому, що воно не бажає довірити Богу вирішити його проблеми.

«Ми самі створюємо собі проблеми, і самі їх намагаємося вирішити. Але без Бога проблеми не вирішуються, а тільки множаться, — сказав Блаженніший владика і продовжив. — Якщо людина не знайде з Господом миру і буде шукати чого завгодно, але не Бога, то їй не допоможуть ані багатство, ані слава, ніщо інше, на що вона має надію».

Митрополит Онуфрій згадав історію апостола Іуди, який зрадив Спасителя через пристрасть до грошей.

«Іуда Іскаріотський відійшов від Христа. І навіть, отримавши мішок з грошима, не став щасливішим. Він не зміг жити після своєї зради, пішов і повісився, — нагадав Його Блаженство. — Не гроші роблять людину щасливою, а Бог, Який є джерелом всіх скарбів і самого життя».

Просмотров: 857

Залишити відповідь