В єпархіях УПЦ тривають літні сімейні та дитячі табори (фото, відео)

Протягом кількох днів з 24 липня у Бориспільській єпархії діяв православний єпархіальний табір «Віфлеєм». Діти з різних благочинь єпархії провели активний відпочинок на природі у 30-ти спеціальних наметах. Завершенням табору стала участь учасників у Хресному ході напередодні Дня хрещення Русі.

Також наприкінці липня в іншому куточку Бориспільської єпархії на мальовничому березі Десни діяв дитячий православний табір «Десенка». Відпочинок для дітей був організований парафією на честь святителя Спиридона Триміфунтського с.Осещина на місці, де в давнину розміщувався Пустинно-Миколаєвський Задеснянський чоловічий монастир с. Ольжичі.

З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, Єпархіальний відділ у справах сім’ї Херсонської єпархії організував літній оздоровчий табір «Ковчег» на узбережжі Азовського моря. Відпочити та оздоровитися на Арабатській стрілці мали змогу православні родини з Херсона, Каховки, Одеси, Мелітополя, Дрогобича, Борислава та Львова.

Також відпочинок на узбережжі Азовського моря організувала Кіровоградська єпархії. Учасники щорічного табору «Стежина добра» активно та з духовною користю провели час, відвідали біосферний заповідник «Асканія Нова», аквапарк та брали участь у мастер-класах і розвагах.

 

28 липня 2017 року, у передостанній день проведення православного молодіжного фестивалю «ФАВОР», до місця зборів віруючої молоді та їхніх наставників на озері Тросне завітав лідер рок-групи «С.К.А.Й.» Олег Собчук. Учасники фестивалю з неймовірним захватом сприйняли візит музиканта.

З 30 липня по 1 серпня у селі Раків Ліс, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, в урочищі Рови працював дитячий християнський табір «Стежинка Любові», який обєднав 90 дітей. Учасники табору були поділені на 5 команд, які змагалися у різних спортивних та інтелектуальних конкурсах і вікторинах.

З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, з 15 по 21 липня для вихованців Духовно-просвітницького центру Свято-Миколаївського собору міста Горішні Плавні був організований наметовий табір на березі річки Псьол. Головною його метою стало оздоровлення та створення можливості для дружнього спілкування батьків і дітей. Також діти мали змогу порибалити, покататися на моторному човні та на байдарці, а ще приймали участь у розважальних конкурсах та естафетах, стріляли з лука, грали у дартс, волейбол та інше.

Просмотров: 429

Залишити відповідь