Православне духовенство вшанувало жертв операції “Вісла”

Цього року виповнюється 70-та річниця завершення операції з примусового виселення українців та поляків з їх етнічних земель.

1 серпня 2017 року, на запрошення Польської Православної Церкви та з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, четверо священнослужителів Волинської єпархії УПЦ взяли участь у спільних для України та Польщі урочистих заходах, присвячених пам’яті про трагічну операцію «Вісла». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Пам’яні заходи по сімдесятій річниці операції «Вісла» були звершені у обителі на честь преподобного Серафима Саровського у день знайдення його мощей.

Божественну літургію звершили п’ять архієреїв у співслужінні близько сотні священнослужителів, серед яких були клірики Волинської єпархії Української Православної Церкви: ієромонах Ілля (Вишневський) та священики Андрій Гаврилюк, Роман Галета та Олександр Шинкарук.

За богослужінням молилися більше тисячі паломників, які прибули вшанувати пам’ять постраждалих від такого роду репресій.

Просмотров: 660

Залишити відповідь