Блаженніший Митрополит Онуфрій: Ми – пензлик, яким Бог малює добро (+відео)

Людина є знаряддям, яке Бог застосовує для здійснення добра.

Про це Предстоятель Української Православної Церкви розповів у своїй недільній проповіді в Неділю 9-ту після П’ятидесятниці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство присвятив свою проповідь Євангельській розповіді про диво ходіння Спасителя по водах. Після того, як Господь наш Іісус Христос нагодував п’ять тисяч людей п’ятьма хлібами і двома рибами, Він наказав своїм учням на кораблі переплисти на інший бік моря, а Сам йде молитися на гору.

«Цим наказом апостолів піти в човен Христос показує нам приклад смирення», – зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій. Якби учні залишилися разом з народом, то почули б від людей багато похвали на адресу свого Учителя, і для того щоб уникнути її Господь відсилає апостолів і відпускає народ.

«Ми в своєму житті іноді любимо похвалу. Якщо ми зробили добру справу, то хочемо щоб хтось хоча б сказав добре, молодець, який ти розумник, який ти добрий. Господь же вчить нас інакше: якщо зробив добру справу, то після неї піди і зверши таємну молитву Богу і подякуй Йому за те, що Він сподобив тебе бути знаряддям в Його руках для здійснення добра», – зазначив Блаженніший владика.

Якщо художник написав картину, то ніхто з нормальних людей не буде хвалити пензлик за те, що він добре написав. Всі хвалять художника. Так і ми, роблячи добру справу, повинні згадати, що є пензликом в руці Найвищого Художника – Бога.

Те, що Бог через нас зробив, намалював – це не наша, а Божа заслуга. «Коли ми молимося після звершення добра, то повинні згадати про це і сказати собі, хто такі ми, і Ким є Господь» – підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 622

Залишити відповідь