На Закарпатті духовенство Православних Церков України, Чеських земель і Словаччини спільно вшанувало пам’ять преподобного Мойсея Угрина

У Мукачівському монастирі знаходиться велика частка нетлінних мощей преподобного Мойсея Угрина. В 1996 році вони були перенесені на його історичну батьківщину з Києво-Печерської Лаври.

8 серпня 2017 року, у день пам’яті преподобного Мойсея Угрина, Печерського, у Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі відбулися урочисті богослужіння. В обителі вже понад 20 років перебуває велика частка мощей особливо шанованого на Закарпатті святого. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Мукачівської єпархії.

Божественну літургію з нагоди свята звершили архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, та архієрей Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, архієпископ Празький і Чеських земель Михаїл. Преосвященним владикам співслужили понад 50 священнослужителів з Мукачівської та Хустської єпархій, а також клірики Православної Церкви Чеських земель і Словаччини.

Помолитися до святого Мойсея на Чернечу гору зібралися сотні прочан з міст та сіл Закарпаття.

Під час богослужіння була виголошена коліноприклонна молитва до святого Мойсея Угрина за мир в Україні.

Керуючий Мукачівською єпархією також звершив дияконську хіротонію над випускником Київської духовної семінарії Севастяном Івашком.

Наприкінці Літургії був звершений хресний хід з молебнем з чином воздвиження мощей святого Мойсея.

Опісля архієпископ Феодор виголосив проповідь, привітав духовенство, настоятельку обителі, сестер, паломників зі святом.

Окремо владика висловив слова вдячності особисто архієпископу Михаїлу та високим гостям з сусідньої держави.

Нагадуємо, що в Мукачівському монастирі знаходиться велика частка нетлінних мощей преподобного Мойсея Угрина – більша частина правої руки . В 1996 році, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, мощі угодника Божого були перенесені на його історичну батьківщину з Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 820

Залишити відповідь