У Коломиї православну громаду третій місяць не впускають до власного храму

Парафіяни Благовіщенського храму в Коломиї продовжують молитовне стояння перед закритим храмом. Після спроби рейдерського захоплення церкви уніатами православна громада змушена молитися просто неба.

6 серпня 2017 року, в день пам’яті святих благовірних князів Бориса і Гліба, біля Свято-Благовіщенської церкви міста Коломиї клірики храму протоієрей Василій Кобельський і протоієрей Віталій Дімнич звершили Божественну Літургію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Івано-Франківської єпархії.

Цього ж дня було відслужено молебень з акафістом перед іконої Пресвятої Богородиці «Скоропослушниця», яку для підтримки віруючих передали монахи Святої Гори Афон.

Молитовне стояння віруючих триває уже понад два місяці. Щоденно тут звершуються молебні, а в недільні дні та свята – всенічні бдіння та Божественні літургії.

Нагадаємо, що 4 червня, у день святої П’ятидесятниці, священики греко-католицької церкви за підтримки вояків «Чорної сотні» вчинили спробу рейдерського захоплення Благовіщенського храму міста Коломиї. Після чого будівлю храму було опечатано.

За словами настоятеля храму протоієрея Василія Кобельського, тринадцять греко-католицьких священиків та їх поплічники обманом потрапили до церкви та відслужили там Літургію. За словами активістів, їхньою метою було переконати людей добровільно вийти з УПЦ, із подальшим підпорядкуванням УГКЦ.

Проте від просто агітації клірики УГКЦ швидко перейшли до образ віруючих та православних священнослужителів. Згодом після одного із засідань суду з питання приналежності храму у залі засідань прибічники уніатів побили священика Української Православної Церкви.

Просмотров: 434

Залишити відповідь