На Тернопільщині громади двох захоплених храмів звершили перше богослужіння у тимчасовій церкві

9 серпня 2017 року в день пам’яті св. вмч. і цілителя Пантелеімона в селі Бутин Збаразького району Тернопільської області відбулося перше богослужіння в тимчасовому храмі. Віруючі УПЦ після майже трирічної перерви знову зібралися, щоб cпільно помолитися. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на клірика Тернопільської єпархії протоієрея Георгія Прокопчука.

З благословення митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія богослужіння очолив благочинний Збаразького округу протоієрей Андрій Гарасим. На молитву зібралися віруючих з кількох навколишніх сіл, зокрема з с. Кинахівці.

«Радість торжества відчувалася повноцінно! Були священики, народ Божий, дітки, гості. Віра не тільки живе в серцях людських, незважаючи на зовнішні обставини, а й ще більше зміцнюється і приносить плоди. Бережи Господь тернопільську паству!», — сказав отець благочинний.

Захоплений храм УПЦ

Нагадаємо, в жовтні 2014 року храм святого архістратига Михаїла в селі Бутин був захоплений «Київським патріархатом» та представниками «Правого сектору». У травні 2017 року останній храм канонічної Церкви в цій окрузі, Свято-Петро-Павлівську церкву сусіднього села Кинахівці, теж зайняли розкольники.

Допоки в судах триває розгляд справ щодо неправомірних дій «УПЦ КП», обидві громади, що втратили свої храми об’єдналися, щоб молитися в тимчасовому приміщенні. До цього люди змушені були збиратися на Літургію в будинку церковного старости.

Фото facebook

Просмотров: 506

Залишити відповідь