Два головних завдання Предстоятеля — слово під час святкувань третьої річниці інтронізації (відео)

На святковому богослужінні, присвяченому третім роковинам інтронізації, Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що за цей період він для себе особисто визначив два найважливіші завдання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перше: зростання духовності серед усіх вірних Української Православної Церкви, від єпископів, до мирян.

«Це не означає, — зазначив Його Блаженство, — що рівень, який я застав був низьким, ні. Просто духовний рівень життя людини ніколи не стоїть на місці, це величина, яка постійно змінюється. Він може зростати, може зменшуватися, але духовне життя не може перебувати у статичному стані. Нікому не можна вважати, що він досяг уже якогось певного рівня і може спокійно чекати відходу з цього земного життя. Так не буває, ми йдемо або вгору, або вниз. І я хочу, щоб за час, протягом якого Господь тримає мене на цьому послусі, наше духовне життя — кожного священика, кожного мирянина — зростало. Це духовне зростання досягається молитвою, кожен християнин повинен творити посильний подвиг молитви. Саме вона є тим стимулом, який дає людині силу здійматися вгору, завдяки молитві ми можемо досягнути і смиріння, і терпіння, і любові».

Другим важливим завданням, яке визначив Предстоятель, є встановлення більш тісних контактів духовенства із народом.

«Сьогодні в суспільстві модним є віртуальне спілкування. Проте посередник змінює наші почуття. У розмові віч-на-віч ми знаходимо істину, чого не дає віртуальний світ, який може чесноти представити у вигляді пороків і навпаки, тому духовенство має спілкуватись із паствою безпосередньо — обличчям до обличчя», — підкреслив Блаженніший владика.

Просмотров: 1115

1 коментар

  1. СПАСИ ГОСПОДИ БЛАЖЕННЕЙШЕГО!!!
    Даруй ему многие лета, и защиту от врагов видимых и невидимых!!!
    СЛАВА ГОСПОДУ ВСЕВЫШНЕМУ!!!

Залишити відповідь