Священик УПЦ увійшов до складу Душпастирської ради з питань опіки виправних закладів при Міністерстві юстиції

Після ліквідації Державної пенітенціарної служби України у травні 2016 року Міністерство юстиції отримало повноваження головного органу, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань

Протоієрей Віктор Яценко / Фото Facebook

Голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко увійшов до складу Душпастирської ради при Міністерстві юстиції України, що займатиметься опікою виправних закладів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Інститут релігійної свободи.

Відповідно до затвердженого Положення, Душпастирська рада є постійно діючим міжконфесійним дорадчим органом, що працюватиме на громадських засадах. Вона координуватиме душпастирську опіку засуджених та осіб, узятих під варту, що перебувають в органах, установах виконання покарань та слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України та персоналу цих органів та установ.

У своїй діяльності Душпастирська рада керується Законом Божим, Конституцією та законодавством України.

Раніше повідомлялося, що тюремні капелани УПЦ звершили пасхальні богослужіння в установах Державної пенітенціарної служби.

Просмотров: 292

Залишити відповідь