У Рівненській єпархії сільська громада почала будувати новий храм замість захопленого

16 серпня 2017 року у с. Дмитрівка Гощанського району Рівненської області було розпочато будівництво нового храму для місцевої Свято-Димитрівської громади. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Рівненської єпархії.

З благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія на місці майбутнього храму було звершено молебень перед початком доброї справи. Молитву очолив благочинний церков Гощанського району протоієрей Михаїл Петров у співслужінні голови Єпархіального відділу з міжконфесійних конфліктів та захисту прав віруючих протоієрея Віктора Земляного.

Нагадаємо, що Свято-Дмитрівський храм силоміць було захоплено представниками «Київського патріархату». Мешканці села, які лишилися вірними канонічній Церкві, були вимушені звершувати богослужіння у будинку старости храму. Згодом громада отримала у дар від мешканця села земельну ділянку для побудови нової церкви. Настоятель парафії священик Георгій Гладун разом з віруючими одразу вирішили зводити храм.

Раніше повідомлялося, що у Катеринівці приступили до будівництва домової церкви в рамках програми «40 храмів».

Просмотров: 354

Залишити відповідь