АНОНС. У Києво-Печерській Лаврі до Міжнародного дня гуманітарної допомоги відбудеться благодійна акція «Рюкзачок милосердя», яку очолить Предстоятель УПЦ

19 серпня 2017 року, в Міжнародний день гуманітарної допомоги, день Преображення Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій привітає зі святом школярів із сімей, що перебувають у важких життєвих обставинах, з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також родин переселенців та вручить їм подарунки. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на прес-службу відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань.

Вручення шкільних та святкових подарунків запрошеним дітям відбудеться у рамках благодійної акції «Рюкзачок Милосердя – 2017». Цього ж дня для дітей буде організована святкова програма та ігри.

Розпочнеться захід о 12:00 перед головним учбовим корпусом Київської Духовної Академії і Семінарії на територій Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

За 2-й та початок 3-го кварталу поточного року до Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань звернулося 70 кризових сімей, які потребують допомоги у зборі дітей до школи. Серед них – діти з сімей, що перебувають у важких життєвих обставинах, діти батьків-одинаків, діти-інваліди,  діти з багатодітних та малозабезпечених родин. Скрутне становище кожної з сімей та їх неспроможність самостійно купити необхідну кількість канцтоварів дало привід для організації благодійної акції «Рюкзачок Милосердя» в рамках служіння Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань. До акції долучилися вірні Української Православної Церкви – миряни, священнослужителі, благодійники, а також усі приходи  Київської єпархії. Всього зібрано 70 рюкзаків з необхідним шкільним обладнанням (пенали, щоденники, зошити, ручки і т.д.) на суму 46 тисяч гривень.

 

Просмотров: 332

Залишити відповідь