Відбулося засідання Комісії з канонізації святих

16 серпня 2017 року у Києво-Печерській Лаврі відбулося засідання Комісії з канонізації святих при Священному Синоді Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Херсонської єпархії.

Мохнатінська ікона Божої Матері

Засідання очолив голова Комісії митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн. Також в роботі взяли участь митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Ніженський і Прилуцький Іриней, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, єпископ Арцизький Віктор, єпископ Фастівський Даміан, а також інші члени Комісії з канонізації святих.

В ході роботи присутні були розглянуті матеріали, що стосуються зарахування до лику місцевошанованих святих праведної Пелагії Горленко (+1855) (Ніжинська єпархія), а також встановлення святкування шанованих ікон Пресвятої Богородиці: Луганській, Мохнатінської (Чернігівська єпархія), “Непрохідні Врата”, яка знаходиться в Свято-Сергіївському жіночому монастирі Горлівської єпархії, “О Всепетая Мати”, яка знаходиться в Благовіщенському чоловічому монастирі м. Ніжин.

Після попереднього вивчення поданих матеріалів, вони були передані на розгляд Священного Синоду Української Православної Церкви.

Просмотров: 959

Залишити відповідь