Діяльність священиків УПЦ на капеланській службі не заборонена — офіційне роз’яснення Нацгвардії

У Національній гвардії України заявляють, що діяльність священиків Української Православної Церкви на капеланській службі не заборонена. Про це йдеться в повідомленні на сторінці Національної гвардії у Фейсбук, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Наказом МВС затверджено Положення про службу військового духовенства (капеланську службу) у Національній гвардії України, проте не заборонено, як подають у деяких ЗМІ, діяльність священиків УПЦ Московського патріархату», — сказано в повідомленні.

Зокрема, посилаючись на статтю 35 Конституції України, в роз’ясненні підкреслюється, що «жоден нормативного-правовий акт не забороняє і не обмежує військовослужбовців Нацгвардії у свободі світогляду та віросповідання, свободі сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати жодної, безперешкодно відправляти одноосібно чи колективно релігійні культи та ритуальні обряди, вести релігійну діяльність».

У Нацгвардії пояснюють, що «йдеться про те, що на територію військових частин можуть бути недопущені священики тих релігійних організацій, центри яких знаходяться на території країни-агресора».

Як вже повідомляв раніше Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, у вищезгаданому Наказі не може йти мова про заборону капеланського служіння для кліриків Української Православної Церкви, оскільки згідно положення Статуту Української Православної Церкви, її адміністративним центром є Київська Митрополія.

Нагадуємо, скандал з можливим недопуском капеланів УПЦ у Нацгвардію стався через юридичну необізнаність деяких керівників МВС.

Просмотров: 532

Залишити відповідь