В Українській Православній Церкві допомагають малозабезпеченим сім’ям зібрати дітей до школи (відео)

Подарункові канцелярські набори у рамках благодійної акції «Рюкзачок Милосердя – 2017» школярам з малозабезпечених сімей вручив особисто Блаженніший Митрополит Онуфрій.

19 серпня 2017 року, в Міжнародний день гуманітарної допомоги, день Преображення Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у рамках благодійної акції «Рюкзачок Милосердя – 2017» вручив шкільні та святкові подарунки дітям із сімей, що перебувають у важких життєвих обставинах, з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також родин переселенців. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

По завершенні святкового богослужіння, Предстоятель зустрівся з дітьми та їхніми батьками на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Блаженніший владика привітав усіх присутніх зі святом та особисто вручив школярам подарунки. Канцелярські набори цього дня отримали понад 40-к сімей.

Звертаючись до присутніх, Митрополит Онуфрій побажав школярам Божого благословення та успіхів у новому навчальному році.

«Нехай Бог, Який Преобразився во славі перед святими учнями, допоможе і нам преобразитися та стати добрішими, світлішими, терпеливішими. Ці чесноти роблять людину красивою, такою, яка приносить користь не тільки собі, але і всьому світові», — сказав він.

Акцію було проведено зусиллями Синодального відділу УПЦ з гуманітарно-соціальних питань. Всього було зібрано 70 рюкзаків з необхідним шкільним обладнанням (пенали, щоденники, зошити, ручки і т.д.) на суму 46 тисяч гривень.

Голова Відділу протоієрей Владислав Діханов, який був присутній на заході, подякував усім, хто долучився до благодійного проекту, а це в основному представники різних благочинь Київської єпархії УПЦ та інші небайдужі люди.

За повідомленням прес-служби Відділу з соціально-гуманітарних питань, за 2-й та початок 3-го кварталу поточного року до них звернулося 70 кризових сімей, які потребують допомоги у зборі дітей до школи.

«В одній малозабезпеченій сім’ї шестеро дітей і п’ятеро із них — школярі. Інший з наших підопічних хворіє на цукровий діабет, всі кошти витрачаються на ліки та правильне харчування, — розповіли в соціальному відділі. — Тож, рюкзачок з усім необхідним для школи, вартістю орієнтовно 600 грн., є значною допомогою для таких сімей».

30 родин, які не мали змоги отримати свій шкільний набір цього дня, матимуть можливість забрати подарунок у Відділі з соціально-гуманітарних питань протягом наступного тижня.


Просмотров: 595

Залишити відповідь