Розкольники в Котюжинах вчинили акт вандалізму над домашньою церквою УПЦ

Представники так званого «Київського патріархату» на Тернопільщині обікрали церковну хату, де релігійна громада УПЦ звершувала богослужіння після захоплення їхнього храму.

22 серпня 2017 року, ввечері, житель села Котюжини, що на Тернопільщині, виявив, що церковний будинок, у якому молилися вірні Української Православної Церкви, обікрали. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«З кімнати, у якій ми молилися останніх пів року, винесли все — престол, викинули ікони, познімали навіть фіранки, — розповів настоятель релігійної громади храму первомученика Стефана протоієрей Олександр Кантицький. —  Нас фактично позбавили місця служіння і здійснили наругу над домашньою церквою».

Отець Олександр повідомив, що вандали проникли у приміщенні з входу, який нещодавно громада УПЦ надала клірику «УПЦ КП». «Зі сторони нашої частини будинку на даний момент замки знову залиті невідомою речовиною, окрім того, зсередини двері заблоковано», — зазначив він.

«Будемо викликати наряд поліції. Потрібно відкривати кримінальну справу по факту зламу і крадіжки», — заявляє священик.

Нагадаємо, нещодавно, 13 серпня, активісти з «УПЦ КП» намагалися зірвати недільне богослужіння громаді УПЦ. А місяць тому, 27 липня, вчинили спробу проникнути у приміщення церковного будинку. Тоді їм завадила поліція. В результаті переговорів, щоб уникнути подальших конфліктів, релігійна громада УПЦ погодилася поділити будинок на дві частини. Клірику «УПЦ КП» віддали кімнату і кухню, де він міг би ночувати. За собою залишили місце для звершення богослужінь.

Наразі в різних судових інстанціях триває розгляд справи про незаконність захоплення храму УПЦ в Котюжинах. Церкву “Київський патріархат” захопив 11 лютого 2017 року. Вже традиційно для Тернопільщини такі рейдерські дії були вчинені за сприяння радикалів із «Правого сектору».

 

Просмотров: 1159

Залишити відповідь