Священики УПЦ разом зі співробітниками Нацполіції молитовно вшанували пам’ять загиблих правоохоронців (відео)

22 серпня в Україні відзначається День пам’яті працівників органів внутрішніх справ

На запрошення начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковника Романа Стефанишина, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, звершив поминальну панахиду за працівниками органів внутрішніх справ у Закарпатській області, загиблими при виконанні своїх службових обов’язків.

Поминальна панахида була звершена біля пам’ятника загиблим працівникам органів внутрішніх справ, що на Православній набережній в Ужгороді.

Архіпастирю співслужило духовенство Ужгорода та Мукачева. Участь в панахиді взяло керівництво та особовий склад, начальники районних та міських відділень області ГУНП у Закарпатській області.

Того ж дня, з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, клірики Харківської єпархії взяли участь в пам’ятних заходах вшанування пам’яті загиблих працівників органів внутрішніх справ.

У Свято-Введенському храмі м. Чернігова також молитовно вшанували пам`ять працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Панахиду звершив секретар Чернігівської єпархії протоієрей Ігор Пидан. За богослужінням молилися родичі поліцейських та працівники органів внутрішні справ.

У храмах Херсона, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, відбулися заупокійні служби за співробітниками внутрішніх справ.

У храмі на честь праведного воїна флотоводця Феодора (Ушакова) при Головному управлінні Національної поліції в Херсонській області за упокій правоохоронців молилися священнослужителі, співробітники-ветерани, родичі загиблих та парафіяни храму. Після панахиди відбувся траурний мітинг.

Заупокійне богослужіння відбулося у храмі на честь святих сорока Севастійських мучеників при Управлінні безпеки дорожнього руху.

У храмі-каплиці на честь святих жон-мироносиць при Управлінні поліції охорони була відслужена панахида, за якою сугубо згадувалися загиблі при виконанні співробітники поліції охорони.

У храмі святителя Іннокентія Херсонського, який знаходиться біля будівлі Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ, курсанти та парафіяни також мали можливість бути присутніми на заупокійному богослужінні.

Просмотров: 289

Залишити відповідь