Розпочався архіпастирський візит Предстоятеля на Закарпаття (оновлено)

24 серпня 2017 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій з архіпастирським візитом прибув на Закарпаття. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В аеропорті міста Ужгород Його Блаженство зустрічали керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, архієпископ Мукачевський і Ужгородський Феодор. Блаженніший Митрополит Онуфрій прибув до Закарпатського краю у супроводі архієпископа Ірпінського Климента.

Першосвятителя в обласному центрі Закарпаття зустрічав депутатський корпус Верховної Ради України, влада краю, зокрема міські голови Ужгорода і Мукачева, священнослужителі Хустської та Мукачівської єпархій та сотні вірян Закарпаття.

Хлібом і сіллю Предстоятеля УПЦ привітав також зразковий фольклорний ансамбль «Кирниченька», що діє при Іршавському будинку культури.

Блаженніший владика, благословляючи вірян, передав слова вітань усій багатотисячній пастві Закарпатської землі.

“Ми приїхали до прекрасного Закарпаття, щоб принести Боже благословіння для всього його населення. Хочу сьогодні найперше поздоровити всіх з нашим державним святом – з Днем Незалежності України! Нехай Господь всіх благословить, допомагає кожному і завжди буде з нами. Зі святом всіх!”, – сказав Його Блаженство.

Після цього Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав Мукачево, де на центральній площі міста взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника святим рівноапостольним Кирилу та Мефодію. Разом з Блаженішим владикою на заході були присутні архіпастирі Української Православної Церкви, представники депутатьского корпусу, мер міста Мукачева Андрій Вікторович Балога, духовенство Мукачівської та Хустської єпархій.

Того ж дня Предстоятель із супроводжуючими його архієреями відвідав Хустське єпархіальне управління.

Завтра Блаженніший владика очолить Божественну літургію в Свято-Вознеському жіночому монастирі в с. Чумальово Тячівського району Закарпатської області.

Використано фото mukacheve.church.ua

Просмотров: 2648

Залишити відповідь