Понад 20 тисяч вірян пройшли з молитвою до Божої Матері 200 кілометрів з Кам’янець-Подільського до Почаєва (фото, відео)

Завершився один з наймасштабніших і найдревніших хресних ходів України, присвячений святу Успіння Пресвятої Богородиці.  

25 серпня 2017 року багатотисячний хресний хід, який вийшов з Кам’янець-Подільського 19 серпня, увійшов на територію Свято-Успенської Почаївської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Всього у молитовній ході за різними підрахунками взяло участь понад 20-25 тисяч паломників. За словами учасників минулорічного ходу, в 2017-му кількість молільників суттєво збільшилась. Серед піших прочан — молодь, діти, люди літнього віку. Більшість йдуть в Почаїв вже не перший раз — цілими сім’ями та парафіями.

В Хресному ході взяли участь віруючі з різних куточків України — великі групи приїхали з Буковини, Закарпаття, Одеси, Дніпра, Рівного, а також із закордону – Вірменії, Грузії, Молдови, Росії.

З молитвою до Богородиці та Пасхальними вітаннями «Христос Воскресе!» віряни війшли до Свято-Успенскої Почаївської Лаври у другій половині дня 25 серпня. Вже традиційно братія обителі зустрічала паломників святковим дзвоном та окропляла усіх, а колона молільників розтягнулася на кілометри, святою водою.

У слові вітання насельник Почаївської обителі передав прочанам благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та намісника Лаври митрополита Володимира.

Після подяки за молитовні труди та напутнього слова, братія обителі запросила численних паломників на трапезу.

Цими днями двері усіх храмів будуть відчинені для того, аби віряни мали можливість залишатися на нічліг. Вже традиційно відчинені двері для гостей і у домівках православних у Почаєві та в усіх навколишніх селах.

Нагадаємо, хресна хода розпочала свій шлях з Кам’янець-Подільського 19 серпня на свято Преображення Господнього. За 6 днів паломники подолали понад 200 км. Також у цей день до Почаєва вирушив молитовний хід з Браїлівського Свято-Троїцького жіночого монастиря Вінницької єпархії.

Використано фото сайту pochaev.org.ua

Просмотров: 3303