Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію в Києво-Печерській Лаврі у день свята перенесення мощей прп. Феодосія (відео)

27 серпня 2017 року, в Неділю 12-ту після П’ятидесятниці, день пам’яті перенесення мощей преподобного Феодосія Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Іриней; архієпископи: Бучанський Пантелеімон, Макарівський Іларій, Львівський і Галицький Філарет, Боярський Феодосій, Ірпінський Климент; єпископи Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Баришівський Віктор, а також братія і численні гості обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до пастви зі словом проповіді, у якому пояснив суть євангельського зачала, яке читалося цього дня. «Щоб увійти в життя вічне, людина повинна виконувати всі заповіді Господні. Ці заповіді визначають той простір, у якому вона повинна перебувати, щоб досягти спасіння», — підкреслив Блаженніший владика. Він також зазначив, що спасти людину може тільки Господь, їй потрібно лишень «виховати в собі бажання бути з Богом, а коли Бог буде бачити в людині це бажання, Він дарує їй спасіння».

За богослужінням була піднесена молитва про мир в Україні.

Після завершення Літургії було виголошено славлення перед іконою преподобного Феодосія, ігумена Печерського, а потім Предстоятель привітав усіх з передднем Успіння Пресвятої Богородиці та днем пам’яті преподобного Феодосія — одного із засновників Святої Печерської обителі.

Напередодні ввечері Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж соборі.

Просмотров: 1289

Залишити відповідь