Справжня Церква там, де єднання, а не поділ

Про це нагадав ієрарх Елладської Православної Церкви, митрополит Миколай (Хаджініколау) в проекті «Слово українцям», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архієрей підкреслив, що за своєю природою, з моменту свого народження «Церква охоплює всіх людей з усього світу та впродовж століть». Тому вона і називається в Символі віри Соборною.

«Церква містить в собі історію, весь світ, всі цивілізації, всі народи, серед яких ми не виділяємо окремі: росіян, греків або англійців, – сказав грецький митрополит. – Церква дає можливість будь-якій людині, незалежно від її культурного рівня або національності, наблизиться до Господа та поєднатися з Ним. Це єднання здійснюється за рахунок єдності Церкви».

«Церква, яка об’єднує людей – ось це дійсно Церква, – підкреслив він. – Тут ми не повинні бути чужими один одному».

«Тут немає чужих, тут немає сторонніх, тут немає відстані – ми згуртовані, як єдине ціле, і це є головним таїнством нашої Церкви, – продовжив владика Миколай. – Це почуття, цей досвід може бути там тільки по милості Господа».

На завершення думки ієрарх зазначив, що номінальне розмежування віруючих єдиної Церкви Христової за державною ознакою є не зовсім вірним. «Звичайно, ми говоримо – Українська Церква, Руська Церква, але це не зовсім вірно з богословської точки зору, – підсумував ієрарх. – Є одна, єдина Церква, а це значить, що Церква в Греції не повинна відрізнятися в догматичному аспекті від Церкви України».

Просмотров: 365

Залишити відповідь