Голова Представництва УПЦ при міжнародних організаціях очолив урочистості у Вроцлавській єпархії в Польщі

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископ Баришівський Віктор відвідав Вроцлавську єпархію Польської Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На запрошення архієпископа Вроцлавського і Щетинського Георгія єпископ Віктор звершив Божественну літургію в храмі Архистратига Божого Михаїла селища Соколовско.

Його Преосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Євгеній Цебульський, секретар єпархії протодиякон Вячеслав Олешневич та місцеве духовенство. На богослужінні були присутні староста Валбжигської області Яцек Ціхура, голова курортного селища Соколовска Лідія Фронцкевич, мер курортного міста Щавно-ЗдройМаркФедорук, віце-мер міста Мірошув Рафаїл Дзміра, а також гості з Німеччини та Чехії.

Після завершення богослужіння єпископ Віктор звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді та подарував для храму ікону преподобних отців Києво-Печерських та образ Нерукотворного Спаса.

Присутнім на Літургії православним українцям владика передав благословення та молитовну підтримку Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Далі відбувся хресний хід від храму до парафіяльного будинку, в якому владика Віктор освятив часовню на честь святителя Луки, архієпископа Кримського та преподобномучениці Єлизавети.

Крім того, під час перебування в Республіці Польща єпископ Віктор провів ряд робочих зустрічей з європейськими чиновниками, до сфери компетенції яких входить релігійна проблематика. В рамках відповідних обговорень голова Представництва Української Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях надав вичерпні відповіді на питання щодо скандальних законопроектів 4128, 4511 і 5309, фактів порушень прав православних віруючих, а також блокування Міністерством культури України процесу реєстрації статутів УПЦ.

Просмотров: 1163

Залишити відповідь