У духовних школах УПЦ відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року (відео)

Святкові богослужіння та заходи з нагоди Дня знань у Київській духовній академії і семінарії очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

29 серпня 2017 року в соборі на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело» Успенського чоловічого монастиря Одеси митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел очолив акафіст і молебень перед початком нового навчального року.

Його Високопреосвященству співслужили єпископ Овідіопольський Аркадій, єпископ Южненський Діодор, єпископ Арцизький Віктор, ректор Одеської духовної семінарії архімандрит Серафим, викладачі та вихованці ОДС у священному сані.

Перед початком молитви Преосвященний митрополит благословив вихованців першого курсу на носіння підрясників.

Опісля в Одеській духовній семінарії відбулася педагогічна нарада під головуванням ректора, на якій були розглянуті плани на 2017-2018 навчальний рік.

Далі митрополит Агафангел очолив урочистий акт, присвячений початку нового навчального року, в актовій залі Одеської духовної семінарії.

1 вересня у Покровському храмі на території Свято-Покровського монастиря міста Харкова були звершені святкова Божественна літургія та молебень перед початком нового навчального року в Харківській духовній семінарії.

З благословення ректора ХДС митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, богослужіння очолив перший проректор духовної школи протоієрей Валентин Ковальчук.

Урочистий акт, присвячений початку нового навчального року, під головуванням ректора ХДС митрополита Онуфрія відбувся в залі зібрань архієрейській резиденції.

Також 1 вересня у Полтавській місіонерській духовній семінарії відбулися урочистості, присвячені початку нового 2017/2018 навчального року.

Традиційно торжество розпочалось зі спільної молитви в храмі прп. Нестора Літописця. Святковий молебень очолив віце-ректор семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін у співслужінні викладачів у священному сані.

Далі в Актовій залі відбулося спільне засідання викладачів, персоналу та студентів, на якому обговорювалися поточні питання навчально-виховного процесу.

Після завершення урочистостей студенти зустрілися у своїх аудиторіях з класними керівниками.

Того ж дня ректор Таврійської духовної семінарії митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар звершив молебень перед початком нового навчального року. У молебні взяли участь викладачі та вихованці духовної школи.

Після богослужіння архієрей звернувся до вихованців зі словом настанови.

1 вересня 2017 року в Сумській духовній семінарії відбулися урочистості, присвячені початку нового 2017/2018 навчального року. У семінарському храмі була звершена Божественна літургія, за якою всі вихованці духовної школи причастилися Святих Христових Таїн.

Молебень на початок начання очолив ректор СДС архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів та вихованців в священному сані.

Після молебню відбувся урочистий акт, присвячений початку нового 2017/2018 навчального року, очолюваний ректором Сумської духовної семінарії архієпископом Євлогієм.

Владика ректор звернувся до викладачів і вихованців з архіпастирським словом настанови.

1 вересня у Волинській духовній семінарії відбулись урочистості з нагоди початку навчального року. У семінарському храмі на честь святих рівноапостольних Мефодія і Кирила було звершено Божественну літургію, яку очолив ректор ВДС архімандрит Євменій (Михайлевський). За Літургією молились також викладачі та вихованці семінарії.

Після Літургії було відслужено молебень перед початком навчального року.

Наприкінці ректор ВДС звернувся з вітальним словом до всіх присутніх.

На завершення урочистостей відбулась педагогічна нарада, під час якої було узгоджено режим навчального дня у ВДС та повідомлено про графік лекцій у семінарії.

Цьогоріч до числа вихованців Волинської духовної семінарії загалом було зараховано 29 чоловік, 7 з яких – студенти регентських курсів.

2 вересня в храмі прпп. Іова та Амфілохія Почаївських Почаївської духовної семінарії було звершено Божественну літургію та молебень перед початком нового навчального року. Урочисте богослужіння очолив ректор семінарії єпископ Шумський Серафим, якому співслужили викладачі семінарії у священному сані.

Пiсля за причасного вірша митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій благословив вихованців 4 класу ПДС на носіння підрясника.

Далі викладачі та студенти семінарії приклонилися до мощей прпп. Іова та Амфілохія, чудотворної ікони Божої Матері «Почаївської» і до Стопи Богоматері в Успенському соборі Лаври.

Просмотров: 1179

Залишити відповідь