Розкол в Україні – це ганебний факт ХХІ століття – ієрарх Елладської Православної Церкви

Так охарактеризував ситуацію з діяльністю самопроголошеного «Київського патріархату» в Україні митрополит Месогійський і Лавреотикійський Миколай. Він також зазначив, що «той розкол, що відбувся в Україні, є тяжким гріхом», і через це християни, які живуть в Україні, повинні всі разом покаятися в ньому.

«Так, це звучить майже як неможливе і як диво, – продовжив ієрарх. – Я говорю диво, але це цілком реальна та очікувана річ. Ми всі живемо реальним відчуттям реальної присутності Господа в нашому житті – і це дуже важливо. Я сподіваюся, що рішення даної проблеми можна досягти за допомогою єдності, молитви та підтримки єдиної соборної Церкви».

Владика Миколай наголосив, що він, як архієрей єдиної Церкви Христової, не може залишатися байдужим до цієї проблеми і молиться за подолання розколу. «Мене, як православного ієрарха, ранить те, що тут стався розкол. Тому, якщо мені й порадити щось в ситуації, що склалася, то тільки молиться всіма разом».

«Адже в Києві, у печерах, під землею знаходяться понад сто мощей святих, а на поверхні – розкол! Це ж розуму незбагненно, – підкреслив митрополит. – Це ганьба. Так, нехай саме Філарет і несе відповідальність за розкол в країні, але всім потрібно загальне покаяння і молитва – ось вихід на моє переконання».

На закінчення ієрарх Елладської Православної Церкви висловив переконання, що «одного разу за допомогою всіх Помісних Церков в Україні знову настане єдність».

«Розкол в Україні – це ганебний факт 21 століття», – заявив митрополит Миколай.

Просмотров: 728

Залишити відповідь