Телеканал «Глас» зняв фільм про відомого подвижника, випускника КДА «Отець Антонін. Листи з Єрусалиму»

Раніше була видана книга з проповідями архімандрита Антоніна (Капустіна), що відносяться до київського періоду життя видатного церковного діяча.

Прем’єрний показ фільму про відомого подвижника, випускника Київської духовної академії, багаторічного начальника Руської Духовної Місії в Єрусалимі архімандрита Антоніна (Капустіна) «Отець Антонін. Листи з Єрусалиму» відбудеться на телеканалі« Глас » 15 вересня 2017 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Паломницький Центр УПЦ.

«Легенди про нього почали розповідати ще за життя. Якби не він, то маршрут руських паломників в Ізраїлі сьогодні був би зовсім іншим. Тридцять років він прожив в Палестині, але так і не звик до того, що ходить по Святій Землі. Через його руки пройшов 1 мільйон рублів золотом, але сам він завжди ходив у пошарпаній рясі», – сказано в анонсі стрічки.

Фільм – ще одна спроба розповісти про людину-легенду – створений ТРК «Глас» за підтримки Руської Духовної Місії в Єрусалимі і Паломницького Центру Української Православної Церкви. Автор сценарію – Олександр Ворсін, режисер-постановник – Віктор Стеганцов, ведучий – директор Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко, оператори-постановники – Валерій Шрамко та Дмитро Шабалкін.

Зйомки стрічки почалися ще в квітні. Фільм приурочений до 170-річчя Місії та 200-річчя від дня народження отця Антоніна.

Початок трансляції – 15 вересня о 20:30. Онлайн-трансляція ефіру телеканалу «Глас» доступна за посиланням.

Після прем’єрного показу фільм опублікують на сайті Паломницького Центру УПЦ.

Раніше була видана книга з проповідями архімандрита Антоніна (Капустіна) – випускника Київської духовної академії, видного церковного діяча, вченого і археолога, знаменитого начальника Руської духовної місії в Єрусалимі (1865-1894), збирача «Руської Палестини», присвячена 200-річчю від дня його народження, яке святкуватиметься 25 серпня. Видані проповіді і переклади відносяться до київського періоду життя отця Антоніна, коли він ніс послух викладача Київської духовної академії. Вони суттєво доповнюють відому гомілетичну спадщину отця Антоніна, а також дозволяють оцінити його талант перекладача.

Використано матеріали foma.in.ua

Просмотров: 315

Залишити відповідь