Український документальний фільм про Афон продовжує завойовувати нагороди на міжнародних кінофорумах (відео)

Документальний фільм «Тисяча років на Афоні», створений українським телеканалом «Інтер» за підтримки Української Православної Церкви та Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні, був удостоєний нагороди VII Міжнародного телевізійного фестивалю «ТЕФІ-Співдружність». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт телеканалу «Інтер».

«ТЕФІ-Співдружність» проводиться щорічно. Цього року фестиваль проходив з 14 по 17 вересня в Мінську, а його темою став «Документальний екран». На кінофорумі було представлено 20 робіт від 19 телекомпаній з понад 10 країн світу.

Автори фільму-лауреата побували на Святій Горі в рік 1000-річного ювілею давньоруського чернецтва на Афоні. Їх документальне кіно оповідає про історію та життя Святої Гори устами самих святогорців.

Під час зйомок творці картини здійснили сходження на Святу Гору, знайшли наших співвітчизників, які прийняли тут постриг, відвідали місця, пов’язані з історією давньоруського чернецтва на Святій Горі.

«Команда проекту пишається цією високою оцінкою, – зазначив головний редактор каналу«Інтер», автор проекту Антон Нікітін. – Важливо, що наша праця була оцінена і глядачами, і експертами телевізійного ринку. Тема нашого документального фільму відповідає духу самого фестивалю «ТЕФІ-Співдружність», завданням якого є збереження та розвиток великого інформаційного простору».

Автор проекту також підкреслив, що фільм «Тисяча років на Афоні» присвячений тисячолітній чернечій традиції, яка зародилася в Київській Русі завдяки подвигу святого Антонія Печерського.

Це вже не перша нагорода фільму «Тисяча років на Афоні». Проект отримав Спеціальний приз VII Міжнародного фестивалю «Віра і слово». А також удостоївся двох дипломів на XIV Міжнародному фестивалі православного кіно «ПОКРОВ-2016» (2-я премія в номінації «Документальне кіно» і найкращому продюсеру документального кіно Антону Нікітіну).

Просмотров: 1729

Залишити відповідь