Чим дорожче дарування просиш у Бога, тим більш терплячою повинна бути молитва — Предстоятель (+відео)

У своїй проповіді у день Різдва Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про правильну молитву. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Матір Божа є найсвятішою. Вона — вища від ангелів, пророків, апостолів, праведників, преподобних, мучеників, сповідників, Вона — зразок людської досконалості, — зазначив Предстоятель. — І Її Різдво є прикладом того, якою має бути молитва. Святі і праведні Іоаким і Анна не впали у відчай, а з вірою, надією і смиренністю молилися Богу все життя і, врешті-решт, отримали такий безцінний Дар».

Приклад праведників, за словами Блаженнішого владики, повинен навчити нас терпінню.

«Ми, маючи якісь потреби, часто просимо у Бога допомоги. При цьому бажаємо, щоб тільки помолилися, ще не сказавши “Амінь”, а вже отримали від Бога те, що просимо… Так, буває і так. Але якщо ти хочеш отримати від Бога великий дар, то у тебе повинна бути і велика, терпляча, смиренна молитва», — підкреслив Предстотель.

Таке прохання може тривати не одну годину, не один день і навіть не один рік, зазначив він.

«Чим дорожче дарування просиш у Бога, тим глибшою, терплячою і смиренною повинна бути молитва», — сказав Архіпастир.

«Ми молимося, щоб Пресвята Діва Марія допомагала нам у звершенні цього подвигу, — продовжив Митрополит Онуфрій. — Якщо ми будемо терпляче і смиренно молитися Господу, то Він подасть те, що нам потрібно для цього життя і для спасіння на Небі у Христі Іісусі, Господі нашім».

Просмотров: 845

Залишити відповідь