У Києво-Печерській Лаврі відбулося відспівування митрополита Ніжинського і Прилуцького Іринея (Семко) (+відео)

25 вересня 2017 року в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося відспівування митрополита Ніжинського і Прилуцького Іринея (Семко). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Високопреосвященніший Іриней, Митрополит Ніжинський і Прилуцький, завершив свій земний шлях 23 вересня 2017 року о 17:35 на 55-му році життя після тривалої і виснажливої хвороби.

Перед заупокійним богослужінням Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернувся до присутніх зі словом, у якому відзначив високе служіння спочилого митрополита Іринея. “Він у юності став іноком і приніс себе у жертву “живу, благоугодну Богові”. І скрізь він був доброю свічою, яка світила, і гріла, і служила світу своєю жертовною любов’ю. Він служив постом і молитвою, як добрий християнин, як інок, постійно боровся з собою, своїми слабощами, немочами і для всіх, хто його знав, він був добрим прикладом християнина, інока і боголюбивого пастиря”, – сказав Архіпастир та закликав усіх молитися за упокій душі спочилого.

Чин погребіння новопреставленого очолив Предстоятель Української Православної Церкви. Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Саратовський і Вольський Лонгін,  митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій,  митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, вікарій Берлінської єпархії РПЦЗ архієпископ Штутгартський Агапіт, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Обухівський Іона, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Арцизький Віктор, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, єпископ Баришівський Віктор, а також духовенство Києво-Печерської обителі та Ніжинської єпархії.

Попрощатися зі спочилим прийшли рідні Високопреосященнішого владики, братія Лаври, викладачі і студенти Київських духовних шкіл, духовенство Ніжинської та Київської єпархій, та його численні духовні чада і паства.

Після звершення відспівування, яке відбулося за чином поховання ченців, священнослужителі обнесли тіло митрополита Іринея навколо Успенського собору Лаври і під дзвін Великої лаврської дзвіниці провели його до святих врат обителі, в якій владика прожив десятки років.

Напередодні у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжин відбулася заупокійна Літургія, яку очолив митрополит Саратовський і Вольський Лонгін у співслужінні митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія, архієпископа Сєверодонецького і Старобільського Никодима та єпископа Золотоношського Іоанна.

Згідно заповіту владики Іринея, його поховали на чернечому цвинтарі Свято-Покровського Красногірського жіночого монастирі в с. Бакаївка Золотонішського району Черкаської області.

Просмотров: 5495

Залишити відповідь