З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в жовтні 2017 року відбудуться щорічні збори священиків, які відповідають за взаємодію з територіальними підрозділами Державної кримінально-виконавчої служби України та за співпрацю зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Збори священиків, які здійснюють духовно-пастирське служіння в пенітенціарних установах в усіх єпархіях Української Православної Церкви, пройдуть 3-5 жовтня в м. Приморськ Запорізької області. Детальну інформацію щодо організаційних питань можна отримати у Синодальному відділі УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи за тел. (095) 387-61-24.

Збори військових священиків відбудуться 10-12 жовтня в м. Ізюм Харківської області. У ході наради планується обговорити актуальні питання душпастирської опіки військовослужбовців, питання призначення на штатні посади військових священиків, взаємодію з підрозділами Служб військового духовенства Міністерства оборони та інших військових формувань України в умовах функціонування інституту штатного військового духовенства. Також будуть підбиті  підсумки душпастирської опіки у військових формуваннях у поточному році та вивчатиметься досвід роботи з військовими в Ізюмській єпархії. Інформацію стосовно організаційних питань можна отримати у Синодальному військовому відділі за тел.: (044) 254-31-31.

Відповідні циркуляри Київської Митрополії щодо участі у зборах представників від єпархій були направлені усім єпархіальним Преосвященним.

Також повідомляється, що 8-10 жовтня 2017 року до свята Покрова Пресвятої Богородиці і Дня захисника України, Синодальний відділ УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України організовує святкові заходи для військовослужбовців, які перебувають в зоні збройного конфлікту на Сході України.

Просмотров: 350

Залишити відповідь