Тисячі паломників з України відвідали Ізраїль — Паломницький Центр УПЦ

У період з 18 по 25 вересня 2017 року групи, організовані Паломницьким Центром Української Православної Церкви, побували в Ізраїлі, Йорданії та Єгипті (на горі Синай). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на pilgrims.in.ua.

Поїздка була приурочена до свята Різдва Пресвятої Богородиці. 21 і 22 вересня сотні паломників взяли участь у Божественній літургії в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового.

Як повідомлялося раніше, у складі однієї з груп в Ізраїль вирушила офіційна делегація Української Православної Церкви. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, делегацію очолив митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука.

20 вересня відбувся прийом, під час якого члени делегація зустрілися з Патріархом Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофілом. Митрополит Лука передав патріарху Феофілу вітання від імені Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Під час спілкування Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви відзначив важливість паломницьких подорожей для християн, які принесуть благословення від свого відвідування своїм сім’ям і своїй країні. У бесіді з митрополитом Лукою Патріарх зазначив особливу роль, яку має православна християнська віра в збереженні національної, релігійної, культурної ідентичності народу і навіть для його біологічного виживання.

У рамках візитів на Святу Землю митрополит Лука звершив богослужіння в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового, в Віфлеємському храмі Різдва, в храмі Преображення Господнього на горі Фавор, в храмі святого Іоанна Предтечі в Єрихоні, в Горненському жіночому монастирі та в інших храмах, якими відзначені святі місця.

«Така масова акція змогла відбутися лише завдяки об’єднаним зусиллям кількох десятків Паломницьких служб Української Православної Церкви, — зазначив в своєму коментарі директор Паломницького Центру Української Православної Церкви Володимир Теліженко. — Ми розуміємо, що будь-яка закордонна поїздка вимагає великих витрат, які є для багатьох віруючих головною перешкодою для відвідування Святої Землі. У зв’язку з цим ми сконцентрували свої зусилля на централізації роботи. Нам вдалося отримати пільги на авіаперевезення в Ізраїль, знижки на проживання паломників в готелях і на транспортне обслуговування. Завдяки спільним зусиллям близько двох з половиною тисяч паломників з Української Православної Церкви за невеликий період побували в Ізраїлі, відвідали гору Синай в Єгипті і вклонилися християнським святиням Йорданії. Ми щиро дякуємо Руській Духовній місію в Єрусалимі, яка виступила в якості приймаючою сторони під час поїздки наших паломників».

Просмотров: 926

Залишити відповідь