Предстоятель УПЦ взяв участь у загальнодержавному вшануванні пам’яті жертв Бабиного Яру (+фото)

Захід відбувся у історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр» за участі Президента України, представників влади, громадських і релігійних діячів

29 вересня 2017 року, день 76-ої річниці трагедії Бабиного Яру, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у вшануванні загиблих, що відбулося у Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час німецько-фашистської окупації Києва у 1941-1943 рр., за офіційними даними, в Бабиному Яру було розстріляно близько 100 тис. осіб, дві третини з яких були євреями.

Разом з Його Блаженством меморіальний захід відвідали вікарії Київської Митрополії архієпископ Обухівський Іона та єпископ Бородянський Варсонофій.

На вшануванні жертв трагедії також були присутні Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, члени Уряду, Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, інші представники державної влади, високоповажні гості, громадські та релігійні діячі.

Пам’ять жертв трагедії була вшанована хвилиною мовчання.

Просмотров: 845

Залишити відповідь