У Неділю після Воздвиження Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври (+відео)

1 жовтня 2017 року, у Неділю 17-ту після П’ятидесятниці, після Воздвиження, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційнопросвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Баришівський Віктор, а також братія монастиря в священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді. На прикладі хананеянки з євангельського зачала цього дня, яка просила Господа зцілити її дочку, Предстоятель розповів про суть і необхідність для християнина смирення. “Людина смиренна і праведна розуміє все, що відбувається у світі. Така людина ставить себе на правильне місце”, – наголосив Архіпастир.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: священницьку – над дияконом Михаїлом Мірецьким та дияконську – над студентом II курсу Київської духовної академії Михаїлом Медведем.

Після запричасної молитви Предстоятель звершив чин благословіння списку ікони Пресвятої Богородиці “Ігорівська”.

На початку XX століття цей образ знаходився у приділі святого апостола Іоанна Богослова Успенського собору Києво-Печерської Лаври, пізніше перенесений у приділ св. архідиякона Стефана. Після вибуху, який зруйнував Успенський собор у 1941 році оригінал чудутворної Ігорівської ікони вважається зниклим.

Блаженніший Владика також нагородив подячними грамотами благодійників, завдяки яким було написано ікону.

На завершення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірних з недільним днем та побажав, молитвами Пресвятої Богородиці та Силою Животворящого Хреста, досягнути спасіння у Царстві Небесному.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння в цьому ж храмі.

 

 

Просмотров: 1749

Залишити відповідь