Вітання Предстоятеля організаторам, гостям та учасникам Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання богослов’я та історії Церкви»


  ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ОНУФРІЮ,

МИТРОПОЛИТУ ХАРКІВСЬКОМУ І БОГОДУХІВСЬКОМУ

 

 

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ

І МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

«АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ БОГОСЛОВ’Я ТА ІСТОРІЇ ЦЕРКВИ»

(ДО 1900-РІЧЧЯ ПРЕСТАВЛЕННЯ СВЯТОГО АПОСТОЛА І ЄВАНГЕЛІСТА

ІОАННА БОГОСЛОВА)

Ваше Високопреосвященство!

Дорогі отці, браття і сестри!

Щиро вітаю всіх організаторів та учасників І Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання богослов’я та історії Церкви», присвяченої 1900-літтю преставлення святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

Апостол Іоанн був улюбленим учнем Господа нашого Іісуса Христа, супутником та очевидцем проповіді і хресних страждань Спасителя. Йому були відкриті висоти богослов’я і, в той же час, — глибини людяності. Свята Церква іменує його одночасно Богословом і Апостолом Любові, адже у своїх богодухновенних писаннях він з особливою ясністю і проникливістю відкрив віруючим найвищу богословську істину — Бог є любов (1 Ін. 4:16). Саме любов до роду людського звела з небесних кругів Сина Божого, Який воплотився заради того, щоб відтворити в людині втрачений образ Божий і подарувати їй повноту життя у Собі.

Відзначаючи цього року 1900-літній ювілей преставлення улюбленого учня Христового, особливо радий тому, що Харківська духовна семінарія  вшановує пам’ять свого небесного покровителя організацією науково-практичної конференції, залучившись, таким чином, до досвіду передових духовних шкіл Української Православної Церкви. Сподіваюся, що цей науковий форум стимулюватиме дослідницьку діяльність викладачів і студентів у вивчені актуальних питань богослов’я та церковної історії.

Язик мудрих то добре знання, — говорить премудрий цар Соломон (Прип. 15:2). Нехай започаткована науково-практична конференція відкриє багато добрих знань і стане важливою сторінкою в мудрій книзі церковної та богословської науки.

Молитовно закликаю Боже благословення на всіх організаторів та учасників конференції. Бажаю бути всім вам об’єднаними Божественною любов’ю і, подібно святому апостолу Іоанну Богослову, бути дієвими проповідниками Христа Розіп’ятого і Воскреслого — Божої сили і Божої премудрості (1 Кор. 1:24), Якому від нас слава і держава во віки віків.

З любов’ю у Христі

+ОНУФРІЙ

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

5 жовтня 2017 року,

м. Київ

Просмотров: 181

Залишити відповідь