У день пам’яті Собору преподобних Ближніх печер Предстоятель УПЦ очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі(+відео)

11 жовтня 2017 року, в день свята на честь Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах (прп. Антонія) спочивають, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Ірпінський Климент, єпископ Фастівський Даміан, а також духовенство монастиря та гості Лаври у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про суть чернечого життя, пояснив як святі втілюють у життя заповіді блаженств, які звучали сьогодні у євангельському зачалі за Літургією. “Преподобні Печерські – наші молитвенники і наші заступники перед Богом, подвих яких ми повинні, в міру власних сил, наслідувати”, – закликав Предстоятель вірних.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію над студентом 4-го класу Київської духовної семінарії Швабським Іоанном.

Після Божественної літургії відбувся святковий хресний хід до Ближніх печер, де було звершено молебень преподобним Києво-Печерським.

На завершення богослужіння Предстоятель привітав паству зі святом та благословив усіх: “Нехай молитвами преподобного Антонія і всіх святих, які у Ближніх печерах спочивають, Бог благословить нас, наших рідних, і подасть необхідне для нашого земного життя і життя небесного”.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 1960

Залишити відповідь