Вітання Предстоятеля організаторам та учасникам щорічних зборів військового духовенства УПЦ

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ

ЩОРІЧНИХ ЗБОРІВ ВІЙСЬКОВОГО ДУХОВЕНСТВА

УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

 Преосвященні владики, всечесні отці,

шановні військовослужбовці! 

 

Сердечно вітаю вас з початком щорічних зборів військового духовенства Української Православної Церкви!

В першу чергу хочу подякувати тим, хто був, і хто в теперішній час перебуває поряд зі своїми чадами у зоні збройного конфлікту, несе Христове слово про мир туди, де ллється кров. Хочу подякувати тим військовим священикам, хто молитвою і хлібом насущним допомагає обездоленим жителям зруйнованих населених пунктів Донбасу та втілює в життя Євангельський приклад милосердного самарянина. Дякую також тим капеланам, хто опікується пораненими воїнами у шпиталях, хто разом із ліками для оздоровлення тіла подає і ліки для зцілення душі від травм, отриманих внаслідок участі в бойових діях та втрати близьких і друзів.

Трагічні події на сході нашої країни, які не припиняються і досі, свідчать про те, що служіння військового духовенства не втрачає своєї актуальності, і потреба в належно підготовлених кадрах тільки зростає. Унікальний досвід, отриманий у теперішній час військовими капеланами, потребує нового осмислення і аналізу, роботи над помилками і засвоєння позитивного досвіду.

Українська Православна Церква вважає пріоритетом духовно-пастирську опіку військовослужбовців, відтак не залишає поза увагою діяльність військових священиків та розуміє усі складнощі вашого служіння в умовах трагічного сьогодення. Тому, звершуючи свою пастирську діяльність в зоні бойових дій, закликаю вас, всечесні отці, нести свій послух сумлінно і мужньо, з щирою вірою та надією на милосердя і допомогу Божу, щоб ваші військові духовні чада, завдяки вашому служінню, виховували в собі, у першу чергу, такі чесноти як терпіння, смирення, любов до ближнього і жертовність.

Проведення цьогорічних зборів припадає на 11 жовтня, коли Православна Церква вшановує пам’ять Собору преподобних отців Києво-Печерських, що почивають в Ближніх печерах. Серед цих святих є дуже багато визначних постатей. Наприклад, преподобний Ілля Муромець є покровителем Сухопутних військ Збройних Сил України. Тож нехай молитвами Собору преподобних отців Києво-Печерських Господь і далі надихає вас нести хрест капеланського служіння не задля людської слави, а во славу Божу і заради спасіння душ ввірених вам військовослужбовців.

Ще раз вітаю організаторів та учасників з початком зборів та сподіваюсь, що ваша зустріч буде успішною та принесе користь усім, хто звершує капеланське служіння у Збройних Силах та інших військових формуваннях України.

Прикликаю Боже благословення на ваші труди!

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

 

 

11 жовтня 2017 р.

м. Київ

Просмотров: 161

Залишити відповідь