Радикали з «Правого сектору» залякують депутатів Почаївської міськради (+відео)

12 жовтня 2017 року Тернопільський осередок «Правого сектору» розмістив у себе на сторінці в Фейсбук відеотрансляцію прямого ефіру про те, як було зірвано робоче засідання чергової сесії Почаївської міської ради. Це вже друга спроба агресивного тиску радикалів на почаївських депутатів з метою блокування розгляду питання щодо зміни цільового призначення земельної ділянки Почаївської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Наприкінці червня представники ВО «Свобода» зірвали сесію Міської ради, на якому розглядалося питання «Про надання  дозволу на розроблення детального плану забудови території щодо зміни цільового призначення власної земельної ділянки». З приводу чого мер Почаєва Василь Бойко звернувся в поліцію, а також до представника НПО «Громадський правозахист», який представляє інтереси Української Православної Церкви в міжнародних організаціях.

Про даний інцидент було повідомлено європейську спільноту на засіданні ОБСЄ у Варшаві.

«У 2017 році на засіданні Почаївської міської ради депутат Тернопільської обласної ради В.Габор влаштував бійку і порвав протокол засідання, щоб не допустити виділення землі монастирю. Почаївська міська рада звернулася до поліції з відповідною заявою, відкрито кримінальне провадження», — йдеться у заяві голови Представництва Української Православної Церкви при міжнародних організаціях єпископа Баришівського Віктора. Також матеріали щодо даних правопорушень будуть представлені на 28-й сесії засідання ради ООН, що зараз триває у Женеві.

Сьогодні, 12 жовтня, задля залякування і тиску на депутатів міської ради були залученні представники чи не всіх вороже налаштованих до УПЦ організацій Тернопільщини.

«Активісти ПС, Тризубу спільно з Національним Корпусом та ВО Свобода готові до рішучих дій та недопущення зрадницьких дій місцевої влади», — написали в себе на сторінці fb правосекторівці перед початком роботи сесії.

З огляду на шалений тиск, питання щодо даної земельної ділянки знову на сесії не розглядалося. Інформація про це викликала бурхливу реакцію серед численних праворадикалів, присутніх у залі. Не дивлячись на те, що було прийняте рішення, якого власне вони і очікували, безлад і безчинства продовжилися. Молодики у балаклавах продовжили ображати депутатів, священнослужителів та старших жінок.

Один з присутніх депутатів розповіла, як відбувалося залякування ще перед засіданням. «Якщо ви проголосуєте, то ми знайдемо кожного з вас, у ваших домах і подивитеся що з вами буде, — розповіла жінка. — То це є правильно? Я є вільна людина – в Конституції України чітко написано – кожен має право на вільне віросповідання. А чому ви кожен раз приходите і робите насильство над депутатами? Це неправильно. В кожного з них є своя думка і вони можуть чітко вирішити самі…».

Варто зазначити, що активісти Тернопільського осередку «Правого сектору» вже давно переслідують громадян України і висвітлюють свою протиправну діяльність у соціальних мережах. Нагадаємо, що один з “найяскравіших фоторепортажів” про те, як захоплювався храм у селі Колосова на Тернопільщині радикали розмістили у себе на сторінках в соцмережах більше року тому.

Фото Facebook

Просмотров: 2148

Залишити відповідь