11 жовтня 2017 року розпочали свою роботу щорічні збори військових священиків (капеланів) Української Православної Церкви. Цього разу форум триває у м. Ізюм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Синодального військового відділу.

Перший робочий день розпочався Літургією, яку очолили митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей та голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Архієреям співслужили очільники Єпархіальних військових відділів.

Після молитви та реєстрації учасників зборів було розпочато конференцію на тему: «Роль, місце та завдання військового духовенства УПЦ в процесі становлення інституту військового капеланства у військових формуваннях держави».

На початку зустрічі було виголошено Вітальне слово Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Далі всі присутні мали змогу ознайомитися з доповідями митрополита Єлисея та митрополита Августина, представників місцевої влади, Міністерства оборони, Держспецтрансслужби, ДСНС та ін.

Після обіду було розпочато заняття з практичної психології на тему психологічної реабілітації учасників бойових дій та звіти голів Єпархіальних військових відділів.

На 12 жовтня заплановано вшанування святинь Свято-Успенської Святогірської Лаври та відвідування місцевих військових частин.

Просмотров: 473

Залишити відповідь