Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провела семінар для сімей священиків Мукачівської єпархії

Метою проведення заходу є  підтримка і допомога духовенству в налагодженні активної і системної роботи з сім’ями на приході.

10 жовтня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та Високопреосвященнішого  митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провела семінар для сімей священиків Мукачівської єпархії, присвячений питанням роботи з сім’ями на парафіях. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Місії.

Після звершеної молитви на початку заходу до присутніх зі словами пастирської настанови звернулися Голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон та керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї розповів про мету проведення таких заходів: “Метою семінарів, що відбуваються в єпархіях УПЦ з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія є не тільки донесення того досвіду, який має Церква, а ще й запозичення. Бо ж кожний регіон має свої особливі традиції, цінності духовного життя і родинні здобутки в цій сфері. У священика повинне бути реальне молитовне піклування про кожну сім’ю його приходу. Хоча би раз на рік, в день вінчання тих сімейних пар, які ви звершували, поцікавтеся їхнім життям, чому вони через 9 місяців не принесли нікого хрестити? У випадку сварки запросіть їх до себе, дайте їм відчути, що ви для них батько та друг і вони вам не чужі”.

“Молодим людям потрібно усвідомлювати, що сім’я це не просте співіснування двох людей, які мають спільні інтереси й симпатію, це є влаштуванням і спільним життям во Христі. Тільки в такому разі, сім’я буде міцною й непохитною. На превеликий жаль, за останній період інституція сім’ї віруючих православних людей відійшла від своїх ідеалів. І завдання священнослужителя показати, навчити людину, як треба жити, щоби сім’я мала міць та орієнтири правильного виховання дітей і приведення їх до Христа. Адже метою як сімейного життя, так і монашого, є приготовлення себе і своїх членів родини до наслідування Царства Небесного”, – зазначив у своєму коментарі Високопреосвященніший ФЕОДОР, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Священик Іоанн РУЖИЦЬКИЙ, заступник Голови Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї

Також до учасників семінару з вітальними промовами звернулися заступник Голови Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї – священик Іоанн Ружицький та керівник відділу у справах сім’ї Мукачівської єпархії – протодиякон Олександр Онисько.

Протягом дня під час семінару розглядалися наступні питання:

– Запровадження курсів підготовки до шлюбу на парафіях УПЦ;

–  Підготовка молоді до сімейного життя;

– Соціальна і просвітницька робота з сім’ями на парафіях;

– Презентація проекту «Наставництво для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»;

– Ефективне висвітлення роботи з сім’ями та життя парафій в медіапросторі;

– Духовна та психологічна підтримка сімей військових. Практичні рекомендації та досвід психологічної реабілітації.

Інші спікери форуму:

Учасниками зібрання стали священнослужителі з різних районів Мукачівської єпархії, представники молодіжних братств та інші охочі віряни.

Нещодавно, такі семінари відбулися й у інших єпархіях: 4 жовтня – у Львові та 6 жовтня – у Хусті.

Просмотров: 165

Залишити відповідь