У Києво-Печерській Лаврі просять про молитовну підтримку у зв’язку з можливими провокаціями на свято Покрови

Вірні Української Православної Церкви стурбовані ситуацією, яка нагнітається навколо головної святині України — Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври в останні дні. Стало відомо, що на велике православне свято — Покрову Пресвятої Богородиці готуються провокації щодо обителі. У зв’язку з цим братія Лаври просить у всіх православних християн молитовної підтримки у ці дні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт lavra.ua.

«Сьогодні нам дзвонять і до нас приходять люди, які висловлюють крайнє занепокоєння інформацією про безчинства, які готуються і захоплення Лаври в період з 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, і аж до 17 жовтня, коли будуть проходити акції та мітинги в м. Києві», — зазначив настоятель Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Владика-намісник прийняв запобіжні заходи, щоб захистити святиню від можливих незаконних посягань.

«Мені дуже хочеться вірити, що цього не станеться. Але, з огляду на складну ситуацію, я звернувся з листом до Президента України, Прем’єр-міністра України, керівництва силових структур: СБУ, Генеральної прокуратури України, МВС України, Національної поліції України про застосування необхідних заходів щодо захисту прав Української Православної Церкви та недопущення конфліктів і провокацій на території Києво-Печерської Лаври», — повідомив він.

Митрополит Павел звертається також до всіх вірних чад Церкви Христової з проханням про молитовну підтримку в ці дні.

Просмотров: 3255

2 коментарі

Залишити відповідь