Блаженніший Митрополит Онуфрій: У нас є Заступниця — Пресвята Богородиця (+відео)

У День святкування Покрову Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав, що Матір Божа є покровителькою всіх християн і допомагає кожному, хто до Неї з вірою звертається. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Свято Покрови Божої Матері нагадує нам про те, що Пресвята Богородиця є Заступницею роду християнського і всього роду людського, — зазначив Його Блаженство і продовжив. — Матір Божа також є прикрасою і найкращим приношенням людства Богу».

Архіпастир наголосив, що Пресвята Діва Марія, Яка є вище Херувимів, Серафимів і святих угодників, чує молитви всіх людей і допомагає кожному, хто до Неї з вірою звертається.

«Ми, дорогі брати і сестри, шануючи Матір Божу, як Царицю неба і землі, підносимо Їй свої молитви, просимо Її в різні часи свого життя, в різних випробуваннях, спокусах поклопотати за нас перед Своїм возлюбленим Сином і Богом. Ми сподіваємося, що Її молитвами Господь наш Іісус Христос дасть нам сил все витерпіти гідно, не втративши за часів спокус ані людського образу, ані образу християнина».

Митрополит Онуфрій також закликав паству в ці дні особливо помолитися Пресвятій Богородиці, щоб Вона захистила головну Святиню України.

«Сьогодні, дорогі брати і сестри, в таке велике Свято я хочу попросити у Вас святих молитов за нашу обитель — Києво-Печерську Лавру. Є інформація, що готуються якісь провокації. Я прошу Вас помолитися до Божої Матері, щоб вона нас грішних покрила Своїм омофором і не забрала у нас цю Святиню, яка є нашим серцем і душею. Якщо хтось може почитати акафіст Божій Матері, то будемо Вам дуже вдячні. У кого немає акафісту, може прочитати молитву «Радуйся Невесто Неневестная». Якщо і цього немає, то просто прочитайте 40 разів «Богородице Дево, радуйся» і попросіть Матір Божу, щоб Вона була милостива до всіх нас», — сказав Блаженніший владика.

«Нехай молитвами Пресвятої Діви Марії Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, все приймати з вдячністю і нехай захищає нас Господь і допомагає нам йти цим земним шляхом, без нарікань, без падінь, а у вічному житті сподобитися того блаженства, якого досягли святі угодники у Христі Іісусі Господі нашому», — зазначив Предстоятель.

Просмотров: 1235

Залишити відповідь