У свято Покрову Пресвятої Богородиці в єпархіях УПЦ молилися за захисників України

Архієреї та клірики Української Православної Церкви взяли участь у державних заходах з нагоди Дня захисника України, що відзначається 14 жовтня – у свято Покрову Пресвятої Богородиці

У Києві, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, благочинний Деснянського благочиння протоієрей Димитрій Григорак разом з духовенством відвідали кладовища та меморіальні пам’ятники захисникам вітчизни в Деснянському районі міста Києва, де було звершено заупокійні літії за воїнами.

14 жовтня духовенство Волинської єпархії молитовного вшанувало пам’ять українських військовослужбовців, полеглих на сході України. Священнослужителі відвідали місця поховання спочилих воїнів, де звершили заупокійні літії.

Того ж дня, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, священики Мукачівської єпархії взяли участь в урочистостях, що відбулися в Ужгороді та Мукачеві. Разом з представниками громадськості та влади міст, клірики поклали квіти до меморіалів загиблим воїнам і звершили заупокійну молитву.

В Одесі з нагоди свята протоієрей Максим Омельченко взяв участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку разом з керівництвом області та міста.

Віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії, вікарій Полтавської єпархії єпископ Новосанжарський Веніамін підніс сугубі молитви за українських воїнів біля монументу «Покрова Пресвятої Богородиці» м. Горішні Плавні.

14 жовтня у Сєверодонецьку 100 курсантів Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Є. Дідоренка склали присягу. Першокурсників благословив архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим. Того ж дня, з благословення Преосвященного владики, клірики Сєверодонецької єпархії відвідали духовно опікуваних військових.

Того ж дня, з благословення митрополита Сарненського і Поліського Анатолія та на запрошення директора Вищого професійного училища № 22 міста Сарни В.П. Городнюка секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич) звершив заупокійну літію та освячення пам’ятної стели на честь загиблого воїна Л.В.Озеранчука.

Просмотров: 652

Залишити відповідь