У селі на Коломийщині розкольники шляхом обману захопили храм УПЦ

Питання церковної юрисдикції місцевої парафії вирішували не члени релігійної громади, а сторонні щодо неї люди

15 жовтня 2017 року, в приміщенні сільської ради с. Старий Гвіздець Коломийського району відбулись збори жителів села під головуванням голови села Дяківа М.П. та за участю «священиків Київського патріархату». На зборах територіальної громади села, які насправді не були парафіяльними, підіймалося питання конфесійного підпорядкування храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці.

Мешканці села, які не є парафіянами храму, взяли на себе відповідальність за зміну конфесійної приналежності релігійної громади. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Івано-Франківської єпархії.

Настоятеля та вірян церкви на збори не було запрошено, а думка тих, які були присутніми, не була взята до уваги. Більше того, їх змусили покинути приміщення зборів.

Шляхом обману прихильники переходу у «Київський патріархат» заволоділи ключами храму та встановили додатковий замок. Внаслідок цього православна громада та настоятель храму протоієрей Микола Кушнір були змушені звершувати Богослужіння на вулиці.

Івано-Франківська єпархія УПЦ вже звернулася до відповідних правоохоронних органів, органів державної влади та міжнародних організацій за захистом порушених прав православної громади с. Старий Гвіздець Коломийського району.

Нагадаємо, попри рішення суду уніати силоміць захопили Благовіщенський храм у Коломиї.

Просмотров: 970

1 коментар

  1. Слава Богу!

    Ось вам і причина усіх негараздів нашої країни. Доки будуть гоніння на Церкву Христову – ніякого добробуту украйнці не побачать. Про це переконливо свідчить історія Радянського Союзу, який захлинувся кров’ю гонителей Церкви та тих людей, що байдуже спостерігали їхні злочини.

    Про подальшу долю гонителей розповідає нам історія Іуди Іскаріота, Ірода, Понтія Пілату, мешканців Ієрусалиму та інших злодіїв, які підіймали руки на православних:
    https://pravoslavie.fm/articles/goniteli-very-i-nakazanie-bozhie-kiril/

Залишити відповідь