Українська православна парафія у Гамбурзі відсвяткувала своє перше престольне свято

14 жовтня 2017 року, у свято Покрову Пресвятої Богородиці, українська православна парафія у Гамбурзі (Німеччина) відсвяткувала своє перше престольне свято. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на сайт парафії.

Громада була заснована рік тому з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за погодження з архієпископом Берлінським і Германським Феофаном (Руська Православна Церква).

У день свята парафії в храмі зібралися українці, які проживають та працюють у Гамбурзі й поблизу міста. Разом з ними за богослужінням молилися серби, росіяни, православні німці та навіть грек.

Божественну літургію звершив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич у співслужінні настоятеля парафії священиком Іоанном Сухоняком. Богослужіння звершувалося українською, церковно-слов’янскою та сербською мовами.

Під час Божественної літургії була піднесена молитва за мир в Україні. Після богослужіння всіх присутніх було запрошено до святкової трапези.

Попри те, що основа парафії складається з українців, самі парафіяни вважають, що їхня община не повинна обмежуватись тільки рамками української мови та культури, а бути відкритою до православних інших національностей, оскільки Церква Христова за своєю природою є наднаціональною. До того ж навіть в самій Україні до Церкви належать як україномовні, так і російськомовні віруючі. А тому завдання Церкви, особливо в діаспорі, полягає в об’єднанні людей різних культур, при цьому надаючи їм можливість зберігати рідну мову і культуру закордоном.

Просмотров: 710

Залишити відповідь