Офіційна делегація УПЦ взяла участь в урочистостях з нагоди ювілею ігумена Афонського монастиря

22 жовтня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, офіційна делегація УПЦ у складі архієпископа Львівського і Галицького Філарета та єпископа Бородянського Варсанофія привітали ігумена Афонського монастиря Ксенофонт архімандрита Алексія з 50-річчям священицької хіротонії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Від імені Предстоятеля УПЦ єпископ Варсанофій зачитав вітальний адрес ювіляру.

“Уподібнюючи Священний Монастир Ксенофонт небесному вертограду, Ви докладаєте усіх зусиль, щоби зростити у ньому благоуханні квіти іночеських молитв, – зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій, – і рясні плоди чернечих чеснот, наставляючи, яко добрий пастир, череди іноків та численних богомольців до небесної огради, навчаючи стадо Христове заповідям Його”.

У своєму листі Предстоятель побажав Його Високопреподобію “душевного миру, тілесної кріпості, невичерпної радості о Господі та щедрих милостей від Спасителя нашого”.

“Нехай Всещедрий Владика Неба і землі примножує дні і літа Вашого богоприємного служіння для подальшого свідчення про силу і торжество віри Христової”, – зауважив Блаженніший владика.

На згадку про святкову подію архімандриту Алексію був переданий пам’ятний подарунок від Предстоятеля.

Просмотров: 1416

Залишити відповідь